Antena Meniu Search
x

Un copil talentat are nevoie de ajutor

A descoperit penelul şi culoarea înainte de primele cuvinte clare sau de primii paşi îndrăzneţi. La cei opt ani, Irina a pierdut şirul expoziţiilor şi nu mai ştie de multă vreme prin ce colţuri ale lumii au ajuns picturile ei.

Vezi și

Acum, talentul îi este greu pus la încercare de o boală necruţătoare a sângelui şi doar un tratament în străinătate o poate ajuta.

Irina ascultă, atinge pensula în culoare şi nu îşi ia ochii de la pânză nici măcar o clipă. Ore şi zile în şir, în care universul ei de copil prinde viaţă şi formă în desen. Aşa se întâmplă de şase ani încoace.

Pentru ca la trei ani să aibă şi prima expoziţie. La acea vreme, mama a încercat să le arate tuturor că fetiţa ei e altfel. Prea mică pentru a fi înţeleasă, Irina a primit ajutor de la doamna Lidia.

Acum câteva luni, ceea ce părea începutul unui vis s-a frânt. Irina început să se plângă tot mai des de dureri de cap.

Trombofilie. O anomalie a coagularii ce creşte riscul formării de cheaguri în sânge. Raluca îşi priveşte fiica şi înţelege mai bine ca oricine ce o aşteaptă. Din cauza bolii, femeia a făcut deja patru accidente vasculare. Pentru cei ca Irina, România nu are leac. Cel puţin nu până la vârsta de 12 ani.

Acum, mama caută răspuns la clinicile din străinătate, dar pentru orice demers e nevoie de bani. Şi de ajutor din partea oamenilor cu suflet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un copil talentat are nevoie de ajutor