Antena Meniu Search
x

Un criminal în serie a fost lăsat liber de instanţă! Bărbatul e bolnav psihic şi extrem de periculos!

Din indulgenţa judecătorilor, unul dintre cei mai periculoşi criminali din România, condamnat iniţial la detenţie pe viaţă, a fost lăsat în libertate

Vezi și

Din indulgenţa judecătorilor, unul dintre cei mai periculoşi criminali din România, condamnat iniţial la detenţie pe viaţă, a fost lăsat în libertate

Toader Covali, acum în vârstă de 68 de ani, a şocat o ţară întreagă după ce a ucis patru oameni - soţia, fiul de 16 ani, iubita şi pe o asistentă de la spitalul de boli psihice unde fusese internat. După ultimele două crime, a fost închis într-un penitenciar de maximă siguranţă, dar acum judecătorii au decis că bărbatul nu mai reprezintă un pericol social şi l-au lăsat acasă. La Volovăţ, în Suceava, rudele şi vecinii rememorează cu spaimă crimele individului, chiar dacă au trecut 22 de ani de atunci. 

Toader Covali a lovit fără milă, cu toporul. Soţia lui a murit pe loc pentru că a îndrăznit să-i spună că ar vrea să-l interneze la Socola, la spital. Era anul 1993 şi bărbatul, care căzuse de trei ani în patima băuturii, începuse să devină extrem de violent.

Fiul mai mare al lui Toader a fost martor la întreaga scenă. Fratele lui de 16 ani a vrut să-şi apere mama, dar a sfârşit şi el sub loviturile de topor ale tatălui lor.

Toader Covali a fost trimis cu forţa la Spitalul Clinic de Psihiatrie de la Socola şi, după mai multe investigaţii, medicii au decis să-l transfere la spitalul de maximă siguranţă de la Grajduri, unde sunt ţinuţi toţi infractorii periculoşi. Acolo, Toader a întâlnit-o pe Manuela, o femeie cu 17 ani mai tânără decât el. S-au îndrăgotit pe loc şi-au primit o cameră, la subsol, ca să locuiască împreună. Iubirea lor s-a terminat în 1997. După ce-a înjunghiat-o pe ea de mai multe ori, Toader a ieşit pe holurile instituţiei şi-a lovit tot ce i-a ieşit în cale. Atunci a omorât-o şi pe Elena Gheban.

Toader a lovit-o cu o piatră în cap şi pe bucătăreasa spitalului, dar ea a scăpat cu viaţă. Abia după ce-a comis încă două crime, Toader Covali a fost închis la Penitenciarul de Maximă Siguranţa Iaşi. Primise închisoare pe viaţă, pentru că omorâse patru oameni.

În 2007, atunci când bărbatul a împlinit 60 de ani, judecătorii de la Tribunalul Iaşi au decis să-i micşoreze pedeapsa. Pentru patru suflete - unul dintre cei mai periculoşi criminali ai României a primit o pedeapsă micşorată - 25 de ani de închisoare.

Trei ani mai târziu, în 2010, Toader Covali a cerut să fie pus în libertate pe motiv că e bolnav şi nu vrea să-şi petreacă bătrâneţea după gratii. Conducerea penitenciarul Iaşi a spus atunci că deţinutul a avut un comportament exemplar şi poate fi lăsat acasă.

Magistraţii de la Judecătoria Iaşi au respins atunci propunerea de liberare condiţionată, dar pe 9 aprilie, anul acesta, un alt magistrat, de la Judecătoria Botoşani, l-a lăsat pe Teordor Covali acasă, pe motiv că nu mai reprezintă un pericol social.

La începutul acestei luni, Toader Covali a fost trimis din nou la Spitalul pentru măsuri de siguranţă de la Grajduri, pentru că a fost din nou violent. Totuşi, judecătorii nu-l consideră un pericol aşa că atunci când va ieşi de sub tratament, criminalul în serie se va întoarce acasă, la Volovăţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un criminal în serie a fost lăsat liber de instanţă! Bărbatul e bolnav psihic şi extrem de periculos!