Situaţie alarmantă în Capitală. Proprietarii dau în chirie locuinţe din clădiri cu risc seismic ridicat
Cele mai recente date arată că peste şapte mii de bucureşteni locuiesc în astfel de imobile. Mai grav este că, un sfert dintre ei sunt chiriaşi. Conştienţi de riscuri, proprietarii locuinţelor îşi văd doar de interesul financiar.
Cele mai recente date arată că peste şapte mii de bucureşteni locuiesc în astfel de imobile. Mai grav este că, un sfert dintre ei sunt chiriaşi. Conştienţi de riscuri, proprietarii locuinţelor îşi văd doar de interesul financiar.
Un proprietar încearcă să închirieze, pe sute de euro, un apartament cu risc seismic, din centrul Capitalei.
Este grad seismic doi. Se pretează şi pentru birou, ca sediu. Restul blocurilor, şi cele de vizavi, şi cel de lângă sunt cu buline, garantează acesta.
Avem o probabilitate mortală. Pe care mulţi proprietari o testează pe riscul altora. Preferă să închirieze apartamentele periculoase, un sfert dintre aceste locuinţe fiind ocupate de chiriași.
- Discuţii la Guvern despre INTERVENŢIA LA CUTREMUR! Raed Arafat, întâlnire de ULTIMĂ ORĂ cu premierul Tudose
- MAE, în alertă! Anunţ IMPORTANT despre românii afectaţi de CUTREMURUL care a lovit Italia
- Salvare MIRACULOASĂ după cutremurul care a zguduit Italia! Un bebeluş a fost scos ÎN VIAŢĂ de sub dărâmături...
- S-a decis în urmă cu puţin timp! Şcoala nr.141 din Rahova, al cărei tavan s-a PRĂBUŞIT ca la cutremur, VA FI...
În momentul acesta este o soluţie de făcut bani, dar pentru chiriaş este un risc pe care nu-l cunoaşte, pentru că deseori bulinele de pe clădiri au dispărut. În momentul în care ai interzice închirierea unui astfel de apartament, evident proprietarul s-ar mobiliza, spun specialiştii din domeniu.
Peste 7.000 de bucureşteni locuiesc în astfel de clădiri şi mai bine de jumătate dintre ei stau în imobile încadrate la clasa 1 de risc seismic.
Pe strada Pictor Ştefan Luchian din Bucureşti este un bloc cu o altă poveste. Imobilul are trei scări, însă, în acte doar una dintre ele are şi bulină roşie.
Ea nu e terminată, nu s-a făcut finisajul, instalaţiile, oamenii sunt mutaţi de 4 ani, iar aceste 2 scări sunt lăsate de izbelişte pentru că noi nu putem face această faţadă. Cad pe noi, spune revoltată o locatară.
Numai în Capitală, sunt 174 de clădiri considerate pericol public, iar 171 au risc seismic clasa I. Legea nu-i poate forţa pe locuitori să plece. Ci poate interzice doar afacerile din aceste locuri. Leonard Doroftei trebuie să evacueze localul în care a investit o avere.
LEONARD DOROFTEI:
După 11 ani vii să spui că mă dai afară pentru că, vezi Doamne, cade clădirea. Ok, dar dacă veneai cu nişte muncitori care vin să reabiliteze, plecam.
Pentru blocurile cu bulină roşie, mulţi asiguratori nici măcar nu încheie contracte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰