Antena Meniu Search
x

Video Un fost deţinut, campion la lupte, şi-a făcut asociaţie pentru a ajuta oamenii străzii: "Dumnezeu m-a transformat"

Un fost deţinut şi multiplu campion la lupte greco-romane a devenit un protector al sufletelor vulnerabile. Ghiţă Ignat, sau Ursul Carpatin cum i se mai spune, crede că şi-a găsit adevărata chemare în penitenciar. Aici a început transformarea sa când şi-a dat seama că vrea să ajute. Acum, fostul luptător MMA conduce un ONG prin care sprijină mii de refugiaţi din Ucraina.

de Angela Bertea

la 21.09.2022, 16:50

Vezi și
  • Asociaţia lui Ghiţă Ignat ajută inclusiv sute de refugiaţi din Ucraina.

"Ne apucăm să pregătim locul de joacă pentru copii? Aici, în clădirea asta din dreapta", aşa îşi începe dimineaţa Ghiţă Ignat, un fost sportiv în vârstă de 39 de ani. După ce a câştigat numeroase medalii, multiplul campion şi-a găsit chemarea: ajută persoanele vulnerabile.

Ghiță Ignat, președinte asociație: Sunt practic 3 centre de care ne ocupăm. E centrul de aici, unde avem 75 de copii între 0 şi 5 ani. Sunt copii orfani din Ucraina. Apoi avem un centru la Suceava. Avem 40 de copii din zona Cernobâl. Şi mai avem un centru unde hrănim în jur de 30-40 de oameni ai străzii în fiecare zi.

În centrul din Vereşti, aproape 150 de persoane din Odessa, dintre care 75 de orfani de până în 5 ani, şi-au găsit liniştea: "Aici sunt cei mititei, sunt câteva camere la rând cu prunci, cu sugari. Cel mai mic avea 10 zile când am fost şi i-am evacuat".

Tutore copii: Acest loc ne place foarte mult, ne place clima de aici. Copiii şi adulţii simt că este foarte bine aici.

Pe acelaşi subiect

Fostul deţinut a lansat Asociaţia Fight for Freedom

Până aici, însă, Ghiţă a avut şi el un drum lung şi greu. În 2015, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru fraudă.

Ghiță Ignat, președinte asociație: Pentru mine a fost o binecuvântare. Dumnezeu m-a transformat. Cred foarte mult că Dumnezeu are puterea să îi schimbe pe oameni. Fiind acolo şi uitându-mă la cei care intrau şi ieşeau, intrau şi ieşeau, am văzut acest cerc vicios, sunt oameni care îşi petrec toată viaţa în penitenciar  şi atunci m-am gândit la un loc unde să îi aşezăm pe oamenii ăştia să înveţe o meserie.

Asociaţia Fight for Freedom îşi propunea iniţial să ajute foştii deţinuţi şi oamenii fără adăpost. În prezent, alături de Ghiţă lucrează sute de voluntari care oferă sprijin inclusiv refugiaţilor din Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un fost deţinut, campion la lupte, şi-a făcut asociaţie pentru a ajuta oamenii străzii: "Dumnezeu m-a transformat"