Un inginer chimist a devenit maestru în arta modelării copacilor pitici (Video)
Tot mai mulţi români sunt pasionaţi de îngrijirea plantelor de interior, iar unii dintre ei ajung la performanţe spectaculoase. La Ploieşti, un inginer chimist, pasionat de arborii pitici, a devenit maestru în arta grădinăritului în tavă.
Tot mai mulţi români sunt pasionaţi de îngrijirea plantelor de interior, iar unii dintre ei ajung la performanţe spectaculoase. La Ploieşti, un inginer chimist, pasionat de arborii pitici, a devenit maestru în arta grădinăritului în tavă. Are peste 300 de exemplare de bonsai, îngrijiţi dupa ştiinţa chineză şi japoneză.
Un bonsai matur, care pus în grădină sau în casă creează o atmosferă specială. Primul pas este ca planta să fie bine aerisită, într-un sol corespunzător. Abia, apoi ne ocupăm de design. Cel mai important este să ca arborele pitic fie tuns corect.
Şi nu doar îndepărtarea crengilor este vitală pentru formarea mugurilor, ci şi modul în care udăm planta. Niciodată apa nu trebuie lăsată în farfurie, pentru că împiedică aerul să ajungă la rădăcină şi astfel plantele mor.
Peste 40 de exemplare de copaci pitici sunt expuşi până la sfârşitul lunii la Grădina Botanică din Bucov.
Japonezii au rafinat atât de mult tehnica Bonsaiului, încat sunt capabili să creeze peisaje întregi în miniatură.
Copacii Bonsai sunt populari în arta Feng Shui pentru că aduc noroc oamenilor care îi au în casă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰