Antena Meniu Search
x

Video Un iubitor de natură și de istorie a făcut un colț de rai dintr-o gospodărie abandonată, în Cloaşterf

Un ţinut de poveste, într-o zonă mai puţin cunoscută, dar ideală pentru iubitorii de linişte, relaxare şi tradiţie. În Cloaşterf, micul sat săsesc de la munte, aflat la nici 30 de kilometri depărtare de Sighişoara, un iubitor de natură şi de istorie a transformat mai multe case vechi într-un complex turistic care te întoarce în timp.

de Redactia Observator

la 01.03.2021, 17:42

Vezi și
  • De la o gospodărie abandonată, la un complex turistic
  • Cloaşterf, un ținut de poveste pentru iubitorii de istorie și natură

''Un fel de muzeu în aer liber, deşi avem un acoperiş deasupra. Avem o pianină cu burduf foarte veche. Patul e vechi, biroul e vechi''.

Aici începe călătoria în timp. Fiecare colţ din fiecare încăpere are o poveste. E un loc în care s-au descoperit obiecte şi valori vechi de peste 300 de ani. De toate s-a ocupat. Noru, pe care l-am găsit în una din cele 5 căsuţe.

Călin Stamatoiu: Am avut şi un mic botez, o mică cununie. În general vin oameni care apreciază designul, partea estetică şi faptul că suntem în mijlocul naturii.

Proiectul de suflet al lui Noru a început undeva după anii 2000. Temerar călător prin lume, născut în Bucureşti şi crescut în Germania, a lăsat Occidentul şi zbuciumul oraşelor agomerate pentru. întoarcerea la origini. A pornit în căutarea unei inspiraţii în jurul Sighişoarei, oraşul său preferat din România.

Călin Stamatoiu: Tot având drum prin faţa Cloaşterfului, vedeam o turlă de biserică care se vedea între două dealuri. Şi mereu mi se părea o imagine idilică. Intrând în sat am realizat energia pozitivă şi faptul că eram în altă lume.

Un colţ de rai în care a descoperit o mare gospodărie abandonată. A văzut imediat potenţialul din ea, aşa că a şi început munca.

Călin Stamatoiu: Avem mult mobilier ţărănesc, săsesc. Încercăm să le restaurăm. Oricum, în primul rând, salvăm. Asta e ideea noastră, să salvăm patrimoniul.

Turiștii sunt mai mult decât încântați să îi calce pragul

De la o idee a mai fost doar un pas pentru un vis devenit realitate. A restuarat fiecare colţişor, dar a avut grijă să păstreze pe cât de intact posibil tot ce este autentic. Dorinţa sa a fost ca locul să nu rămână doar o amprentă a timpului, ci să aibă şi oaspteţi. Astfel, oferă cazare, iar preţul porneşte de la puţin peste 300 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, pentru două persoane.

''Pe booking l-am găsit. Căutam cazare în Viscri şi cred că a fost prima locaţie care a fost. Wow!''

''Îmi aduce aminte foarte mult de ai mei bunici şi de gospodăria lor şi sincer chiar asta căutam. Vrem să ieşim cât mai mult din străzi''.

După weekendul petrecut aici, aceşti doi tineri turişti se gândesc chiar să facă nunta în locul de poveste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Un iubitor de natură și de istorie a făcut un colț de rai dintr-o gospodărie abandonată, în Cloaşterf