Antena Meniu Search
x

Exclusiv Un martor-cheie din dosarul lui Florian Tudor, zis Rechinul, face dezvăluiri șocante despre rețeaua terorii

Rechinul, cel mai vânat român din Mexic, a mai câştigat timp şi în România. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu au decis deocamdată dacă îl arestează sau nu în lipsă. Între timp, Observator continua dezvăluie în exclusivitate tabloul uriaş al reţelei conduse de Rechinul. Bătăi, ameninţări cu moartea şi mită uriașă pentru poliţiştii care îi ofereau protecţie.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 09.03.2021, 20:14

Vezi și
  • Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au amânat decizia de arestare în lipsă, pentru că Florian Tudor n-a fost citat corect.
  • În singurul interviu, pentru Observator, Florian Tudor spune că este victima sistemului şi a unui joc politic.

”Acest maimuţoi este tăiat! Ăsta care le plăcea la băieţii mei!”. În lumea mafiei, un astfel de mesaj înseamnă un singur lucru: respecţi legea tăcerii sau rişti să pierzi ce ai mai drag. Cel care şi-a găsit camera copiilor răvăşită e martor-cheie în dosarul faimosului Rechinul. 

Conflictul, spune el, a început în Craiova, acolo unde liderul reţelei ar fi încercat să pună stăpânire pe un cartier întreg.

Mădălin Răducan, martor al acuzării: ”El vrea să cumpere tot, toată strada să fie a lui, nu sunt singura victimă. Au fost trimişi oameni, tot la fel, să îi şantajeze să părăsească casele cu ameninţări care s-au soldat şi cu bătaia mea”.

Procurorii DIICOT cer arestarea lui Florian Tudor

Mărturii şocante despre ameninţări, şantaj, bătăi şi chiar mutilarea celor care i se împotriveau - toate sunt strânse în referatul de 66 de pagini prin care procurorii DIICOT cer arestarea celui zis ”Rechinul”. Un craiovean care a speriat şi Mexicul şi România. 

Drept probe, martorii aduc şi mesaje de ameninţare în care se aude vocea lui Florian Tudor.

Înregistrare: ”Trimite mesajele la cine vrei tu pentru că o să îi iau pe fiecare! Spune-le clar! Şi pe procuror o să îl iau, din România”.

La DIICOT sunt şapte capete de acuzare: de la şantaj, până la constituire de grup infracţional organizat. Însă anchetatorii vorbesc şi despre trafic de migranţi: 800 de români ar fi trecut graniţa în Statele Unite, cu ajutorul lui Rechinul.

Prin frică dusă până la teroare, românul ar reuşit să ţină sub control o întreagă reţea care clona carduri în Cancun, spune un alt martor, în exclusivitate pentru Observator. El însuşi a lucrat pentru gruparea de pe Riviera Maya.

Martor: ”În momentul în care am ajuns acolo şi am constatat care va fi activitatea mea, n-am mai putut să dau înapoi, să mă retrag”.

A reuşit să fugă din Mexic şi a mărturisit totul în faţa procurorilor, când şi-a dat seama că în reţea intră cine vrea, dar scapă cine poate.

Martor: ”În general, nu prea se pleca din reţea. Cei care încercau să dezerteze, ca să zic aşa, până la urma urmei erau prinşi”.

Filmul răfuielii, ”o înscenare”, spun părinții victimei

Sorin Constantin Marcu a fost cândva mâna dreaptă a lui Florian Tudor. În 2018, a fost împuşcat pe stradă, în Cancun. Întâmplător sau nu, după ce se certase cu Rechinul.

Florian Tudor, zis Rechinul: ”Înainte de acest incident am primit nenumărate ameninţări de moarte din partea lui Marcu Constantin, am crezut că glumeşte”.

Reporter: ”Atunci Sorin începuse să colaboreze cu FBI și cu alte autoritati?”

Mădălin Răducan, martor al acuzării: Da

Părinţii lui Marcu susţin că filmul răfuielii a fost o înscenare.

Părinții lui Sorin Constantin Marcu: ”Numai bunul Dumnezeu stie unde l-au omorat şi cum. Xum au înscenat, maşina a disppărut, nu mai este, nu se mai găseşte nicăieri”

Rechinul, declarații în exclusivitate pentru Observator

Rechinul n-a fost anchetat pentru moartea lui Marcu. Martori din dosarul DIICOT susţin că-şi cumpăra protecţia unui şef de poliţie din Mexic cu 50 de mii de euro pe lună.

În singurul interviu, pentru Observator, Florian Tudor spune că este victima sistemului şi a unui joc politic, şi că este complet nevinovat.

Astăzi, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au amânat decizia de arestare în lipsă, pentru că Florian Tudor n-a fost citat corect. Aşa că Rechinul a mai câştigat un răgaz de două săptămâni - până la următorul termen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un martor-cheie din dosarul lui Florian Tudor, zis Rechinul, face dezvăluiri șocante despre rețeaua terorii