Antena Meniu Search
x

Video Un miros înţepător, aproape insuportabil, le dă bătăi de cap constănţenilor. Responsabilitatea este pasată de la o instituţie la alta

Mii de constănţeni sunt sufocaţi de mirosul greu, insuportabil care domneşte prin cartiere. Sunt deja patru zile de când au fost făcute primele sesizări, iar responsabilitatea este pasată în continuare de la o instituţie la alta.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.09.2021, 09:19

Vezi și

Primele plângeri au apărut sâmbătă seară, când oamenii din comuna Valu lui Traian n-au mai putut sta cu geamurile deschise din pricina mirosului insuportabil.

''Mirosul era din ce în ce mai puternic, iar problema nu era semnalată doar într-o singură locaţie, doar în cartierul nostru ci în toată localitatea.''

''E înţepător un pic, aşa. Mi se apropie de ceva, de amoniac parcă.''  

Autorităţile au mers să investigheze problema

Pe acelaşi subiect

În urma nenumăratelor sesizări, autorităţile au decis să meargă în teren şi să vadă cum stau lucrurile.

Răzvan Parconie, ISU Dobrogea: ISU Constanţa a fost sesizat prin apel unic de urgenţă 112 asupra faptului că în zona localităţii Valu lui Traian precum şi în zona cartierului Brătianu din Constanţa persistă un miros suspect. 

Şi un echipaj CBRN a ajuns la faţa locului pentru a efectua măsurători de specialitate. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun, însă, că măsurătorile ar fi trebui făcute de Garda de Mediu.

Pentru că nu există aparatură care să detecteze astfel de mirosuri și nici laboratoare care să facă astfel de analize, comisarii gărzii de mediu din Constanţa au venit în teren, au constatat pe propria piele și au ajuns la concluzia că ar putea fi vorba despre îngrăşământul de pe câmp. 

Ileana Andrei, comisar şef Garda de Mediu: O posibilă sursă ar fi împrăştierea de gunoi de grajd pe terenurile agricole dinpsre localitatea Valul lui Traian. 

Nu de aceeaşi părere sunt fermierii din zonă. 

Mircea Chipăilă, fermier: Nu cred că e de la gunoiul de grajd mirosul respectiv. El stă într-o platformă un an sau doi şi efectiv în perioada respectivă fermentează şi nu mai are cum să miroasă.

Deocamdată nimeni nu a fost tras la răspundere pentru această situaţie. Comisarii gărzii de mediu le atrag însă atenţia celor care nu iau măsuri de diminuare sau de stopare a surselor generatoare de disconfort olfactiv, că pot fi sancţionate contravenţional cu amendă de până la 15 mii de lei în cazul persoanelor fizice şi până la 100 de mii lei pentru persoanele juridice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un miros înţepător, aproape insuportabil, le dă bătăi de cap constănţenilor. Responsabilitatea este pasată de la o instituţie la alta