Antena Meniu Search
x

Un nou FENOMEN CIUDAT la Izvoarele: Casele oamenilor sunt în pericol. Specialiştii nu au o EXPLICAŢIE

Alunecarea de teren din zona satului Izvoarele, din judeţul Galaţi, a mai avansat cu 22 de centimetri în ultimele 24 de ore, autorităţile luând decizia de a semnaliza cu bandă întreaga zonă pentru interzicerea accesului oamenilor şi al animalelor în zona afectată.

Alunecarea de teren din zona satului Izvoarele, din judeţul Galaţi, a mai avansat cu 22 de centimetri în ultimele 24 de ore, autorităţile luând decizia de a semnaliza cu bandă întreaga zonă pentru interzicerea accesului oamenilor şi al animalelor în zona afectată.

Ultimele măsurători efectuate în zona satului Izvoarele arată că alunecarea de teren a avansat cu 22 de centimetri în ultimele 24 de ore. De altfel, zona afectată de alunecarea de teren a fost semnalizată cu bandă în vederea interzicerii accesului oamenilor şi al animalelor pentru a se evita producerea unui incident.

"Vom pune peste tot indicatoare cu accesul interzis. Zona este nesigură, noi monitorizăm continuu, este cineva tot timpul aici de la Primărie şi îi informăm pe cei de la ISU”, a declarat George Năvodaru, şeful Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Slobozia Conachi, de care aparţine satul Izvoarele.

De altfel, Prefectura a transmis, sâmbătă, într-un comunicat, că primarul comunei Slobozia Conachi, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, va lua toate măsurile pentru informarea cetăţenilor, semnalizarea perimetrului şi interzicerea accesului în zona afectata de alunecarea de teren a oamenilor şi a animalelor. Alunecarea de teren se manifestă pe o lungime de versant de aproximativ 300 de metri şi are o lăţime de 250 de metri. Totodată, terenul prezintă deplasări cu crăpături longitudinale, pe direcţia curbelor de nivel, cu dimensiuni cuprinse între cinci şi 60 de centimetri. 

O echipă de la Institutul Geologic a mers, sâmbătă, în zona localităţii Izvoarele, urmând să prezinte un raport privind cauzele care au condus la producerea alunecării de teren.

Aşteptăm raportul Institutului Geologic şi vom şti mai multe după raport. Sigur că nu e suficient raportul, trebuie făcută şi o verificare a structurii solului pentru a se vedea care e cauza şi abia atunci se pot propune soluţii tehnice mai bine documentate. Se pot face verificări şi cu o dronă, dar ideal este să se facă o forare a terenului. Totuşi îmbucurător este că nu a mai fugit terenul atât de mult, deci nu cred că se va impune evacuarea populaţiei, şi nici nu e cazul să ne alarmăm foarte tare, pentru că nu e un pericol pentru case”. a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

În continuare, alunecarea de teren este monitorizată de către autorităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un nou FENOMEN CIUDAT la Izvoarele: Casele oamenilor sunt în pericol. Specialiştii nu au o EXPLICAŢIE