Antena Meniu Search
x

Un paradis în mijlocul oraşului

Un arădean a amenajat în grădina din spatele casei un loc în care se plimbă, în voie, păsări rare. Cocori încornoraţi, lebede negre şi mai multe specii de raţe îşi duc traiul împreună, fără animozităţi, deşi provin din colţuri diferite ale lumii.

Vezi și

 În apele iazului, cei doi cocori îşi împletesc umbrele. Sunt o pereche rară pe pământul României. Un motiv în plus pentru care se iubesc, ne şopteşte crescătorul de păsări exotice.

Toate exemplarele din grădina arădeanului au fost crescute în captivitate. În paradisul îngrădit, s-au obişnuit repede cu omul. Într-atât, încât nu se sfiiesc să ciugulească, din palmă, până şi mâncare pentru pisici.

În alte colţuri din oaza citadină, gâsca cu coamă, micul Atlantic sau raţa cu seceră fac deliciul vizitatorilor.

Câte o parte din genetica fiecărui continent se află aici, într-o curte din Arad. Iar la început de primăvară, păsările din Asia, America Latină şi Africa îşi depun ouăle, fără frică.

Sfioasă, prima generaţie de lebede negre împarte acum iazul cu mai multe raţe. Una dintre ele, un paznic pus pe şotii.

Pasiunea crescătorului pentru speciile rare l-a pus în legătură cu alţi specialişti, din întreaga lume. Anul trecut, câteva zeci de raţe au ajuns în Trinidad şi trăiesc acum în sălbăticie. Şi alţi pui sunt scoşi la vânzare, cu un preţ care porneşte de la 300 de lei. Toţi banii sunt investiţi în întreţinerea păsărilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un paradis în mijlocul oraşului