Antena Meniu Search
x

Un preot propovăduieşte exterminarea

Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi. doar dacă nu e de altă etnie. Este "porunca" revoltătoare şi rasistă pe care o împărtăşea un om în sutană unor viitori preoţi, la seminarul din Timişoara. Dascălul a fost filmat în timp ce le predica elevilor despre exterminare.

Vezi și

 Regreta că Antonescu nu a fost lăsat să-şi ducă la capăt crimele, în masă. Şi avea păreri personale legate de momente delicate din istoria românilor, legate de discriminare.

Între timp, suporterul exterminării a ajuns preot paroh. Regele Cioabă, reprezentantul romilor, cere măsuri draconice împotriva slujitorului lui Dumnezeu.

Răsfoieşte o carte, poate chiar Biblia. Dar nu propovăduieşte iubirea creştină. Ci predică degajat despre răzbunare, duşmănie şi crime în masă. Începe lecţia cu o destăinuire.

Urmează o altă confesiune. Una strigătoare la cer. Le împărtăşeşte elevilor de seminar regretul că Antonescu nu a apucat să îi extermine, pentru totdeauna, pe romi şi evrei.

Imaginile nu sunt recente. Dar abia acum au aprins spiritele pe Internet. Andrei Lehaci nu mai e profesor de mult.

Între timp, a ajuns parohul unei biserici din Timişoara. Colegii lui de altar au văzut. Şi n-au crezut.

Mai marii bisericii nu sunt de acord. Mitropolia Banatului s-a lepădat de afirmaţiile slujitorului în sutană, care a fost deja schimbat din funcţie. Liderii minorităţilor sunt revoltaţi. E o pedeapsă mult prea mică pentru preotul care a binecuvântat exterminarea.

Pe pământ, discursul din clasă îi va aduce o amendă. Însă păcatul preotului xenofob ar putea atârna mult mai greu la judecata din cer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri sociale » Un preot propovăduieşte exterminarea