Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un primar din judeţul Arad le-a declarat război sătenilor care trăiesc din ajutor social şi le-a programat interviuri de angajare

Tineri apţi şi în putere de muncă traiesc din ajutor social. Se întâmplă într-o comună arădeană, unde oamenii refuză să se angajeze din diferite motive. Mulţi spun că le ajung banii de la stat.

de Redactia Observator

la 21.09.2018 , 17:50

Tineri apţi şi în putere de muncă traiesc din ajutor social. Se întâmplă într-o comună arădeană, unde oamenii refuză să se angajeze din diferite motive. Mulţi spun că le ajung banii de la stat. Alţii că mai lucrează cu ziua. Iar unii că nu ştiu să citească. Sătul de scuze, primarul localităţii a luat asupra lui problema.

Le-a programat personal interviuri de angajare aproape tuturor celor care beneficiază de ajutoare sociale. Iar primii dintre ei s-au întâlnit astăzi cu angajatorul. 

De ani de zile, localnicii din comuna Craiva iau bani de la stat, deşi majoritatea sunt tineri şi în putere. Au familii şi lucrează cu ziua pe unde apucă sau dacă apucă, dar nu fac nimic să avanseze. Se mulţumesc cu cei 300 de lei din ajutorul social.

Vezi și

Asta până când primarul s-a săturat să aştepte. Aşa că a căutat el însuşi soluţii. A luat legătura cu o companie de cablaje, din localitatea Nădab, care are deficit de personal.

Din cei 90 de oameni care beneficiază de ajutor social, 40 dintre ei s-au prezentat la interviul de angajare.

Edilul a luat legătura cu o altă firmă care se ocupă cu exploatarea lemnului şi care e dispusă să-i angajeze şi pe cei care nu ştiu să-şi scrie numele. Mai mult, primarul va cere suspendarea ajutorului social în cazul celor care refuză nejustificat un loc de muncă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Un primar din judeţul Arad le-a declarat război sătenilor care trăiesc din ajutor social şi le-a programat interviuri de angajare