Video Un primar din Caraş Severin oferă o casă de vacanţă celui care îi va convinge pe mai marii judeţului să asfalteze un drum
O casă de vacanţă pentru un drum asfaltat. Asta îi promite edilul unei comune din Caraș Severin celui care îi va convinge pe mai marii judeţului să asfalteze un drum din localitate. Zona este căutată de turişti străini, însă nu se poate dezvolta în lipsa infrastructurii, spune edilul care a încercat să repare drumul de pământ, dar s-a ales cu o amendă pentru inițiativa sa.
Peste 8.000 de turişti ajung în fiecare vară în localitatea Gârnic. Zona este atât de frumoasă încât sunt străini care şi-au cumpărat case de vacanţă aici. Pentru a ajunge în localitate însă, oamenii trebuie să străbată un drum de pământ, plin de gropi.
Nicolae Tismănariu, primar Gârnic: Nu a fost reparat niciodată, nu a văzut niciodată asfaltul, nu a văzut niciodată vreo investiţie mai mare. După prognozele şi discuţiile pe care le-am avut la Consiliul Judeţean nu sunt şanse. Am zis că punem mână de la mână, luăm o casă de vacanţă şi o dăm celui care reuşeşte să asfalteze acest drum.
"Comuna Gârnic joacă ultima şansă. Noroiul trebuie transformat, cu puţin noroc, în asfalt. Spun noroc, pentru că altă şansă nu există. O casă de vacanţă şi titlul de cetăţean de onoare aceluia care va reuşi să asfalteze 10 kilometri din drumul judeţean 571 A", transmite corespondentul Observator Iulia Pop.
Deşi nimeni nu s-a oferit încă să asfalteze drumul, premiul primarului a creat rumoare pe străzi.
"Dacă aş avea putere financiară chiar aş investi să fac drumul, ca să iau o casă de vacanţă în zona asta. E frumoasă, e zonă de munte".
Pentru asflatarea drumului este nevoie de 1 milion de euro. Investiţia ar atrage şi mai mulţi turişti în zonă şi ar fi foarte apreciată de localnici, în special de cei care fac naveta, crede edilul
"E drum de ţară şi îmi distruge maşina".
"Cel puţin două salarii pe an se cam duc pe maşină pentru întreţinere, făcând naveta de 5 ori pe săptămână pe acest drum".
Gropile de pe drum sunt cea mai mare problemă. În trecut, autorităţile locale au încercat să le astupe, dar s-au ales cu o amendă.
Nicolae Tismănariu, primar Gârnic: Am ieşit cu utilajele cu angajatii primăriei, am reparat drumul iar după două săptămâni ne-am trezit cu amendă de 30.000 de lei de la Parcul Național Portile de Fier, pentru modificare sol.
Drumul se află în administrarea autorităţilor judeţene, care promit să caute o soluţie.
Romeo Duna, președinte CJ Caraș-Severin: Nu vreau să le dau speranţe deşarte, dar îi asigur de tot concursul meu de a căuta soluţii pentru a rezolva odată pentru totdeauna situaţia.
Între timp, edilul localităţii vrea să preia drumul de la autorităţile judeţene şi să înfiinţeze un ONG pentru a colecta banii necesari pentru asfaltare. Drumul trece însă prin trei localităţi şi toţi primarii trebuie să fie de acord cu iniţiativa.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰