Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Un primar din judetul Suceava a dat in judecata propria primarie

In localitatea Brosteni, din judetul Suceva, primarul a dat in judecata propria primarie pentru a recupera o cladire pe care chiar el a vandut-o instutiei

Vezi și

La Brosteni, nici urma de primar sau de viceprimar. Iar daca de primarul care se judeca cu el insusi intr-un proces nu stia nimeni, am aflat ce s-a intamplat cu viceprimarul. A fost dat afara. Nu de primar, ci de consiliul local. 

“Ca sa nu bata la ochi aceasta tarasenie, am inteles ca i-a pus, l-a delegat pe viceprimar sa reprezinte orasul in process. Din acel motiv noi l-am si demis, pentru ca nu a tinut legatura absolut deloc cu consiliul local si a intervenit si l-a ajuitat in acest proces pe domnul primar sa-si revendice acest bun”, spune fostul primar, Mihai Chirila.

Povestea se invarte in jurul unei foste centrale termice din oras. In 2000, cladirile care au apartinut unei foste societati miniere au fost date in folosinta primariei pentru 30 de ani. Decizia a venit de la Ministerul Economiei. Contractul avea o singura conditie: niciuna dintre parti sa nu instraineze cladirile. Doar ca doi ani mai tarziu, acelasi minister a organizat o licitatie in care cladirea in cauza si altele au fost vandute. Cui? Actualului primar, Nicolae Chiriac.

“E vorba de cladire pe care am cumparat-o in 2002. Si in 2005 sau 2006 cred ca am dat prima data in judecata primaria pentru ca a intrat abuziv si a inceput reparatii”, spune edilul.

Primarul de atunci are cu totul si cu totul alta variant: “Prin anul 2005, daca-mi aduc bine aminte, consiliul local a hotarat sa cumparam o centrala termica dezafectata de la numitul Chiriac Nicolae, care era consilier local. Am batut palma, in baza acestei intelegeri mi-a prezentat o factura cu suma de 238 de milioane. Deci, la acele 200 de milioane adaugase, probabil, TVA-ul”

Convenabil sau nu, factura, emisa pe numele unei firme a lui Nicolae Chiriac, Moldomin, a disparut din arhivele contabile ale primariei. Doar ca acum, primarul recunoaste ca propria firma nu avea drept de proprietate asupra cladirii: “Nu s-a mers la notar, nu s-a platit suma nu s-a predat cladirea de catre mine. Factura nu exista, mi-a trimis-o primaria inapoi. Era emisa pe una din firmele mele”.

Cu alte cuvinte, factura era un fals. Si totusi, in acelasi an, actualul primar a deschis primul dosar pentru dreptul de proprietate al cladirii. Au urmat proces dupa proces, mutat de la o instanta la alta. In cele din urma, anul trecut, Nicolae Chiriac a fost votat primar al orasului. Cum procesul era pe rol, persoana fizica Chiriac il dadea in judecata pe primarul Chiriac, pentru o cladire pe care persoana fizica Chiriac a vandut-o primariei. Care acum este reprezentata de, cine altcineva, de primarul Nicolae Chiriac.

Consilierii locali din Brosteni sunt nemultumiti ca nu sunt reprezentati in procesul dintre Chiriac si primarie, cu toate ca edilul sustine ca l-a delegat pe viceprimar. Insa viceprimarul este demis, iar Chiriac inca refuza sa semneze actul prin care este revocat din functie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Un primar din judetul Suceava a dat in judecata propria primarie