Un real PERICOL! Ce substanţe TOXICE conţin pliculeţele de ceai
Alături de cafea, ceaiul este printre cele mai consumate băuturi din întreaga lume! Ajuta la slăbit, calmează, iar unele sortimente sunt delicioase
Alături de cafea, ceaiul este printre cele mai consumate băuturi din întreaga lume! Ajuta la slăbit, calmează, iar unele sortimente sunt delicioase
Specialiştii trag, însă, un semnal de alarmă! Ceaiul la plic este o bombă toxică. Iată de ce:
Frunzele de ceai nu sunt spălate înainte de a fi ambalate în pliculeţe. Asta înseamnă că, dacă planta a fost stropită cu pesticide, acestea vor ajunge şi în cana ta cu ceai.
Un studiu realizat de GlaucusResearch arată că peste 91% din sortimentele de ceai testate au niveluri de pesticide care depăşesc limita maximă admisă de autorităţile de sănătate din Statele Unite. De exemplu, un sortiment de ceai contra insomniei are printre ingrediente şi propaclor, compus cu potenţial cancerigen conform legilor americane.
- Vacanţa de schi 2025. Când ia vacanţă fiecare judeţ
- 14 ianuarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 14 ianuarie, Sfânta Nina. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Tinerii români, "cu Dumnezeu înainte" la examenul auto. Se pică pe capete la ambele probe: "Din păcate, am intrat...
- 11 ianuarie, Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare. Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox
De asemenea, într-un sortiment de ceai destinat relaxării, au fost descoperite urme de propargit – substanţă cancerigenă şi toxică.
Şi ceaiurile parfumate se află pe lista neagră: un alt studiu independent a scos la iveală că mai mult de jumătate din acestea conţin endosulfan, pesticid interzis în Statele Unite, China, Uniunea Euroepană şi alte 144 de ţări din cauza efectului nociv pe care îl poate avea – infertilitate şi malformaţii congenitale.
Mai mult decât atât, ceaiurile parfumate au printre ingrediente "arome artificiale", create în urma unui proces chimic în care a fost folosit gudron de cărbune.
De asemenea, aromele naturale cu care vă păcălesc unii comercianţi sunt doar nişte tertipuri pentru a ascunde calitatea îndoielnică a ceaiului respectiv.
Cu alte cuvinte, este recomandat să folosiţi plante naturale, culese din surse sigure, asigurandu-vă astfel că nu vă puneţi în pericol sănătatea.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰