Antena Meniu Search
x

Un sat pescăresc din inima Deltei Dunării s-a transformat într-un paradis pentru turişti

Un sat pescăresc din inima Deltei Dunării s-a transformat într-un paradis pentru turiştii îndrăgostiţi de mare. De marea de altă dată, liniştită şi sălbatică!

Vezi și

 Un sat pescăresc din inima Deltei Dunării s-a transformat într-un paradis pentru turiştii îndrăgostiţi de mare. De marea de altă dată, liniştită şi sălbatică! Oaza de relaxare se numeşte Gura Portiţei- o fâşie de 150 de metri de nisip fin mărginită într-o parte de Marea Neagră iar în cealaltă de lacul Goloviţa.

Timpul, la Gura Portiţei se măsoară între răsărit şi apus! La lumina zilei, se aude doar sunetul lin al Mării Negre. Câteva umbrele din paie aşezate în linie sunt singurele semne care trădează faptul că e o zonă turistică. Una exclusivistă.

La Gura Portiţei, la început, lumea venea şi pur şi simplu şi se campa. Asta undeva în anii 1980. Nu s-au schimbat prea multe de atunci. Au apărut, în schimb, câteva vile şi căsuţe cochete pe malul mării dar şi terase şi restaurante rustice pe malul lacului. La Gura Portiţei nu o să găsiţi înghesuială pe plajă şi NIMENI nu o să vă vândă nimic. Însă NU veţi fi COMPLET rupţi de civilizaţie.

Restarantele de la Gura Portiţei oferă un meniu variat cu cele mai proaspete feluri de peşte şi cele mai fragede fructe de mare. Piscina din apropiere e mică dar cochetă şi perfectă pentru clienţii care preferă relaxarea în apă dulce.

Oamenii mai pot opta pentru pescuit sau plimbări pe canalele spectaculoase ale Dunării. Seară, însă, cu toţii se întorc din nou pe plajă pentru un spectacol unic. Un cor lipovenesc format din 15 oameni de prin partea locului vin şi încântă turiştii cu melodii străvechi şi dansuri antrenante.

Un sejur aici e mai ieftin decât pe litoral. Cam 40 de euro pe noapte, de persoană. Amintirile sunt însă unice, la fel ca şi Gura Portiţei, Delta Dunării, România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un sat pescăresc din inima Deltei Dunării s-a transformat într-un paradis pentru turişti