Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un sucevean s-a trezit cu un alt furnizor de energie electrică, după ce hoții i-au falsificat semnătura pe un contract

Mare grijă pe cine primiţi în locuinţă. Un bărbat de 78 de ani din Suceava a lăsat în casă doi străini și s-a trezit cu contract la un alt furnizor de energie electrică. Ulterior, bărbatul a aflat că semnătura i-a fost falsificată pentru schimbarea contractului. Poliția face acum cercetări.

de Andreea Petrescu

la 09.03.2021 , 17:19

  • Bărbatul a primit în apartament doi aşa zişi angajaţi ai unei companii de electricitate.

Totul s-a întâmplat la sfârşitul lunii ianuarie, atunci când bărbatul a primit în apartament doi aşa zişi angajaţi ai unei companii de electricitate. La început, nimic nu părea suspect.

Sincron Florentin Neagu, păgubit: ”Au venit la uşă cu ecusoane EON si au spus ca ei verifică. Mi-au cerut copia de pe factura, s-au uitat, au facut fotografii la contor si le-am dat şi copie dupa buletin că au cerut. Unul era mai înalt, unul mai mic. Tineri, tineri, până în 30 de ani”.

Andreea Petrescu, reporter Observator:Dar v-au zis ceva de schimbat contractul?”

Vezi și

Sincron Florentin Neagu, păgubit: ”Nici vorbă!”

Ulterior, la verificarea lunară a consumului, un angajat de la compania de electricitate i-a spus bărbatului că nu mai apare ca având contract la acea societate.

A descoperit înșelăciunea la plata facturii

Florentin Neagu, păgubit: ”Mi-a spus: vedeţi, domnul Florin, că nu mai sunteți la noi. Cum sa nu fiu la voi? Sunt în continuare, eu nu am facut nimic. Şi m-am dus repede a doua zi la Eon. Langa Eon este Enel și zic să intru totuși la Enel să vad dacă este ceva. Mi-a cerut buletinul, l-am dat si când colo: Dumneavoastră figurați la noi cu energie electrică. Cum? Nu se poate că eu nu am semnat nimic. Pai, uitati, și mi-a scos contractul”.

Aşa a aflat că semnătura i-a fost falsificată şi că nu este singurul în această situaţie.

Florentin Neagu, păgubit: ”Sub niciun motiv nu este semnatura mea, va pot face semnatura mea pe toate actele, uitați-vă, este o mâzgăleală pur și simplu”

Florentin Neagu, păgubit: ”Am întrebat şi eu la Enel și functionara de la Enel, foarte simpatica, domnule, nu sunteți primul”

Păgubitul a făcut plângere la poliție

Sincron Ionuț Epureanu, purt de cuvant IPJ Suceava: ”În cauza s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnatură privată. Le adresam recomandarea în special persoanelor vârstince să nu permita accesul în locuinta a unor cetateni care pretind ca reprezintă anumite firme de utilități, să le solicite legitimații de serviciu, să se asigure ca au inscriptionari conforme pe uniformele de serviciu”.

Polițiștii urmează să-i identifice pe cei doi bărbați, dar fac verificări şi pentru a stabili dacă mai sunt și alte persoane în situaţia suceveanului.

Andreea Petrescu Like

A început ca o joacă în urmă cu aproape 20 de ani și s-a transformat repede în meserie. Undeva pe parcurs a devenit pasiune și chiar o boală pe care nu vreau să o vindec.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Un sucevean s-a trezit cu un alt furnizor de energie electrică, după ce hoții i-au falsificat semnătura pe un contract