Antena Meniu Search
x

Un tanar cu sindromul Down a reusit sa ia BAC-ul

Intr-o tara in care jumatate dintre elevi nu au luat BAC-ul, la Cluj, un tanar cu sindromul Down dovedeste ca vointa invinge orice. Respins ani la rand de scoli si de profesori din cauza bolii, Mihai a luptat si a invatat.

Vezi și

A facut eforturi de zeci de ori mai mari decat ceilalti copii si a castigat. Acum, le da tuturor o lectie pe care toti ar trebui sa o invete. BAC-ul nu se ia cu pile, cu spagi sau cu copiuta in palma.

Mihai a rasturnat reguli si prejudecati. Este unul din zecile de mii de copiii nascuti cu sindromul Down, condamnati sa duca povara acestei boli toata viata.

“Dupa nastere, medicul pediatru mi-a spus ca am facut un monstru. Nu va fi in stare sa faca nimic, nici macar sa manance singur”, povesteste mama lui Mihai.

Femeia si-a privit copilul in ochi si si-a jurat ca nu va inceta sa lupte pentru el. Nu a renuntat nici atunci cand scolile sau gradinitele la usa carora a batut au refuzat sa-l inscrie pe Mihai din cauza bolii.

Dar mama lui Mihai a vazut, inaintea medicilor, ca baiatul ei avea o memorie extraordinara, desi primul cuvant l-a rostit abia la sase ani: “Aprope toata Biblia o stie pe de rost. De cand a inceput sa citesaca, asta a fost pasiunea lui”.

A fost acceptat, intr-un tarziu, la o gradinita, apoi la o scoala din Cluj. In fiecare an, la gradinita, a castigat cate un premiu.

Cand a intrat la un liceu cu profil teologic, profesorii si colegii l-au indragit imediat.

A dovedit asta la examenul de bacalaureat pe care l-a promovat. Nu cu o nota mare - aproape sapte. O nota, insa, pe care zeci de mii de elevi pe care soarta nu i-a lovit ca pe Mihai nu au reusit sa o ia.

“Mi-a placut cel mai mult ca m-au apreciat toti copiii, ca am luat bacalaureatul”, spune tanarul.

Lupta lui Mihai cu viata, cu boala, cu societatea nu se opreste aici. Vrea sa fie preot si sa ajute oamenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un tanar cu sindromul Down a reusit sa ia BAC-ul