Antena Meniu Search
x

Un tanar orfan a fost nevoit sa renunte la munca, dupa ce a aflat ca are SIDA

Sufera de doua boli crunte, pentru care nu exista tratament: SIDA si indiferenta oamenilor. Un tanar de 27 de ani a aflat acum un an ca este infectat cu HIV.

Vezi și

La oferlinatul in care a fost abandonat, nimeni nu i-a spus nimic, iar dupa ce a aflat ca boala il omoara incet, apropiatii l-au condamnat la singuratate. Nu are loc de munca si nu are casa. Doarme intr-o padure si se inveleste in cartoane.

La varsta lui, altii isi doresc o familie, o casa, masini, vacante. El vrea doar sa traiasca si sa nu mai fie doar o umbra, pe care nimeni nu o priveste in fata. O cifra in plus in statistica seropozivitilor. Drama lui a inceput odata cu viata.

La orfelinat, a fost izolat pentru prima oara. Nu i s-a spus niciodata de ce: “Mancam separat din farfurie, aveam tacamuri separate fata de ceilalti copii. Erau gaurite in coada si farfuria era insemnata cu o pata galbena”.

Si totusi, in actele Protectiei Copilului, era trecut ca fiind perfect sanatos.

Dupa ce a iesit din orfelinat, a muncit in tara si peste hotare pana cand o tuberculoza, prinsa pe un santier din Germania, l-a intors acasa.

Pixul unui medic i-a scris teribilul diagnostic pe un bilet de externare: ”M-au internat la spitalul de pneuomologie si acolo m-au descoperit ca sunt bolnav cu HIV”. I s-a recomandat si un tratament, insa el nu are nici macar un acoperis deasupra capului.

Noapte de noapte, un bolnav de SIDA care are nevoie de tot ajutorul din lume doarme sprijinit de copaci si invelit in cartoane. Ar vrea sa munceasca, din nou, insa nimeni nu il vrea in preajma.

El este un caz trist, dar in Romania, vorbim de un fenomen. Sunt 15.000 de persoane infectate cu HIV si sute de fundatii care sa-i ajute. Una dintre ele i-ar putea oferi ceea ce isi doreste: o viata decenta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un tanar orfan a fost nevoit sa renunte la munca, dupa ce a aflat ca are SIDA