Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr din Alba Iulia a găsit un portofel plin cu bani şi a l-a predat la poliţie pentru a fi returnat proprietarului: "N-aş vrea să trec şi eu prin aşa ceva"

Lecţie de educaţie civică predată de către un tânăr de 27 de ani din Alba Iulia care a găsit pe stradă un portofel. Înăuntru bărbatul a descoperit şi suma de 1.300 de lei. Omul nu s-a gândit nicio clipă să păstreze banii.

de Redactia Observator

la 03.03.2021, 17:24

Vezi și

A mers la secţia de poliţie şi l-a predat. Proprietarul a fost găsit imediat pentru că în portofel se găseau şi actele păgubitului, căruia oamenii legii i-au returnat împreună cu obiectul pierdut şi suma pe care o credea dispărută pentru totdeauna. 

Raul Uţă, găsitorul portofelului: "În mijlocul intersecţiei într-un cartier aproape de zona unde locuiesc eu în mijlocul drumului am văzut un portofel.

Am oprit în mijlocul intersecţiei, am pus maşina pe avarii, am luat portofelul, am tras pe dreapta, am văzut că are bani în el. Avea acte, permis, buletin, am sunat repede la 112 neştiind ce să fac, că nu am mai întâmpinat situaţii de genul. N-aş vrea să trec şi eu prin aşa ceva, dacă ar fi cineva recomand să facă ceea ce am făcut eu". 

La polul opus

Nu acelaşi lucru a făcut un bărbat din comuna Rusca Montană, din judeţul Caraş-Severin, s-a ales cu dosar penal, după ce şi-a însuşit o borsetă plină cu bani, pe care a găsit-o în parcarea unui supermarket din Caransebeş. 

Bărbatul a găsit geanta într-un cărucior de cumpărături, alături de documente, un telefon mobil şi alte bunuri ale unui ghinionist din Râmnicu Vâlcea.

Incidentul s-a petrecut pe 20 februarie, ulterior suspectul de 46 de ani a aruncat documentele de identitate şi borseta, dar a păstrat toţi banii şi bunurile. Potrivit oamenilor legii, în geantă se aflau 4.000 de euro şi peste 47.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr din Alba Iulia a găsit un portofel plin cu bani şi a l-a predat la poliţie pentru a fi returnat proprietarului: "N-aş vrea să trec şi eu prin aşa ceva"