Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un tânăr din Deva a făcut o maşină adevărată din jucării!

Un tânăr din Deva a făcut istorie. Este creatorul primei maşini Lego funcţionale din lume. Are peste jumătate de milion de piese şi e propulasată cu aer comprimat. A pornit de la o joacă, dar s-a transformat într-un proiect de peste 100 de mii de dolari.

de Redactia Observator

la 21.12.2013 , 20:41

Cu jumătate de milion de piese Lego, 4 pneuri, 256 de cilindri şi două butelii cu aer comprimat, visul de la care a plecat Raul Oaidă a devenit o creaţie care a uimit lumea.

Un an şi jumătate a muncit tânărul din Deva la maşina Lego. A conceput, a construit şi a testat până când jucăria a prins viteză. Merge cu 29 de kilometri pe oră.

De la zero a început cu finanţarea. Raul şi partenerul său din Australia, Steve, ştiau că au o idee de milioane, dar nu aveau nici 5 cenţi ca să o pună în practică. Aşa că Steve a început strângerea de fonduri cu un mesaj pe Twitter.

Vezi și

Aşa au reuşit să strângă 120.000 de euro, în câteva tranşe. Primele teste s-au făcut pe o stradă lăturalnică din Deva. Martor a fost un trecător care se nimerise prin zonă.

Odată terminată, Maşina a fost prezentată în Australia, pentru că de acolo provin investitorii. Succesul a fost total, dar nu fără emoţii. După un traseu pe ruta Deva-Budapesta-Doha-Melbourne, maşina era ţăndări.

Maşina Lego e alimentată de 2 butelii sub presiune, cu aer comprimat, care transforma presiunea în lucru mecanic şi fac maşina să se deplaseze.

Raul nu e la prima ispravă de acest fel. În urmă cu un an a construit bicicleta cu reacţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Un tânăr din Deva a făcut o maşină adevărată din jucării!