Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Suceava a rămas fără bani și mașină într-o afacere pe Facebook pentru un autoturism din Belgia

Un tânăr din Suceava a rămas fără bani și fără mașină după o afacere încheiată pe Facebook cu un individ care se dădea drept reprezentantul unei companii, pentru o aduce pe platformă o mașină din Belgia.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.11.2020, 14:29

Un tânăr din Suceava a rămas fără bani și mașină într-o afacere încheiată pe Facebook pentru o mașină din Belgia
Un tânăr din Suceava a rămas fără bani și mașină într-o afacere încheiată pe Facebook pentru o mașină din Belgia - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Tânărul a postat pe Facebook un anunț în vederea identificării unei platforme care să-i transporte din Belgia o mașină pe care urma să o cumpere.
  • Păgubitul a mers la Poliție când și-a dat seama că a fost înșelat.

Tânărul de 24 de ani, din comuna Dumbrăveni, a mers la poliție și a reclamat că a fost păgubit cu suma de 7.500 de lei, bani pe care i-ar fi transferat într-un cont, reprezentând contravaloarea autoturismului și costul transportului.

Potrivit polițiștilor, tânărul păgubit le-a spus că, la data de 25.10.2020, a postat un anunț pe grupul de facebook „Bursa auto internațional” în vederea identificării unei platforme care să-i transporte din Belgia un autoturism pe care urma să-l achiziționeze, scrie glasulsucevei.ro.

El a fost contactat de către o persoană care a precizat că este un reprezentat al unei firme din municipiul Cluj Napoca și care s-a angajat că îi va transporta mașina contra sumei de 450 de euro. 

Pentru acest serviciu, tânărul a plătit pe 30.10.2020, într-un cont pe care i l-a menționat respectiva persoană, suma de 7.500 de lei, reprezentând contravaloarea autoturismului și costul transportului.

Ulterior, nu a mai putut contacta persoana respectivă, iar în data de 06.11.2020, când a discutat cu directorul societății din municipiul Cluj Napoca acesta a negat faptul că s-ar fi făcut acel transfer bancar prin societatea pe care o administrează, precizând totodată faptul că a mai primit plângeri cu același obiect.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „înșelăciune”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr din Suceava a rămas fără bani și mașină într-o afacere pe Facebook pentru un autoturism din Belgia