Antena Meniu Search
x

Unde poţi dona haine în Bucureşti şi în marile oraşe

Românii care îşi fac curat prin dulap şi adună haine pe care nu le mai poartă, dar care se prezintă încă în condiţii decente, au numeroase posibilităţi de a dona hainele respective, indiferent că vorbim de Bucureşti sau de alte mari oraşe.

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 14:12

Doar în Bucureşti s-au donat, anul trecut, sute de tone de haine
Doar în Bucureşti s-au donat, anul trecut, sute de tone de haine - Profimedia
  • Sute de tone de haine s-au donat anul trecut, doar în Bucureşti.

Un studiu arată că românii îşi cumpără cu 60% mai multe haine decât în urmă cu circa 20 de ani dar, pe de altă parte, durata de viaţă a articolelor este, în general, cam de două ori mai scurtă.

Asta înseamnă, printre altele, că ne plictisim mai repede de anumite haine şi ne grăbim, de cele mai multe ori, să le aruncăm direct la coşul de gunoi, deşi ele ar mai putea fi utilizate de persoane care nu au alte posibilităţi.

Unde poţi dona haine în Bucureşti

Bucureştenii au numeroase soluţii pentru a dona haine. Una dintre acestea este reprezentată de centrele Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB). Există informaţii conform cărora doar prin intermediul acestor centre anul trecut s-au donat sute de tone de haine.

Pe acelaşi subiect

Alte soluţii pentru a dona haine în Bucureşti pot fi La Taica Lazăr, magazin de caritate, situat pe Strada Bibescu Vodă nr. 18, sau "O mână de ajutor", ONG care are sediul pe Calea Plevnei nr. 98.

Unde poţi dona haine în alte oraşe mari

Şi în celelalte mari oraşe din România există centre importante unde se pot dona haine. Pentru Cluj ne gândim la SOS Bambini România sau la The Charity Shop - Little People România, iar pentru Constanţa ne gândim la Centrul Comercial Tom sau la Vivo Mall ori City Park Mall.

Pentru Timişoara există haine RetVin, Haine Vintage şi Retro, iar pentru Iaşi există centrele puse la dispoziţie de Direcția de Asistență Socială și Asociația Armata Salvării din România, împreună cu Salubris SA.

Unde poţi trimite donaţii de haine prin curier

Pentru cei cărora le este greu să se deplaseze cu hainele către un centru sau altul există şi câteva soluţii de a trimite donaţiile de haine prin curier. Una dintre aceste soluţii este oferită de asociaţia caritabilă Dragoste Desculţă.

Conform site-ului oficial al instituţiei, coletele pot fi trimise pe numele Didona Ciobotaru, Strada: Mihail Kogalniceanu, nr 27A, Oraș: Negrești, judeţul Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Unde poţi dona haine în Bucureşti şi în marile oraşe