Antena Meniu Search
x

Unde se simt cel mai tare turbulenţele. Locurile din avion pe care să le eviţi

În ultimele zile, condiţiile meteo nefavorabile au pus în dificultate mai multe zboruri de pasageri, astfel că am decis că este momentul să aflăm unde ar trebui să stăm în avion ca să simţim cât mai puţin turbulenţele care ar putea afecta zborul.

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 10:05

Tot mai multe zboruri au probleme din cauza turbulenţelor
Tot mai multe zboruri au probleme din cauza turbulenţelor

12 persoane au fost rănite, după ce un zbor Qatar Airways care făcea legătura între Doha şi Dublin a fost lovit de turbulenţe când se afla deasupra Turciei. Un alt zbor care a întâmpinat astfel de probleme a fost cel al Singapore Airlines care făcea legătura între Londra şi Singapore. Din cauza turbulenţelor, peste 100 de persoane aflate în avionul respectiv au avut nevoie de intervenţie medicală, iar un pasager cunoscut deja cu probleme cardiace a murit.

Sunt doar două dintre zborurile care au avut probleme mari, din cauza turbulenţelor, în ultimele zile, iar specialiştii atrag atenţia că numărul zborurilor cu probleme ar putea creşte din cauza modificărilor climatice care duc la producerea unui număr tot mai mare de turbulenţe puternice.

Unde se simt cel mai tare turbulenţele în avion 

Articolul continuă după reclamă

Cei mai mulţi dintre specialişti susţin că turbulenţele se simt cel mai tare în partea din spate a avionului, aşa că aceste locuri ar fi de evitat, dacă sunteţi pasageri şi aveţi teamă de asemenea fenomene.

Pe acelaşi subiect

Turbulenţele sunt împărţite, de obicei, în trei categorii, uşoare, moderate şi severe, iar specialiştii susţin că, de obicei, se trece mai uşor peste turbulenţe dacă avionul este mai greu şi, eventual, zboară la o altitudine cât mai mare.

Cum alegi locurile din avion 

Locurile în avion se aleg în funcţie de numeroase detalii. De exemplu, cei care ştiu că ar putea avea rău de avion ar trebui să aleagă locuri de lângă calea de trecere. Evident, şi mai bine este dacă o persoană poate să aleagă un loc la clasa business, pentru a beneficia de un confort şi mai mare.

Pe de altă parte, se consideră că locurile din spatele aeronavei sunt cele mai rele nu doar pentru că există posibilitatea să simţiţi cel mai rău turbulenţele. În spatele avionului există pericolul să fie foarte mult zgomot şi, de asemenea, aţi putea trăi senzaţii neplăcute de fiecare dată când o persoană merge la toaletă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Stiri sociale » Unde se simt cel mai tare turbulenţele. Locurile din avion pe care să le eviţi