Antena Meniu Search
x

Update! A murit din cauza unei banale zgârieturi

Un tânăr a murit cu o săptămână înainte de nuntă. S-a înţepat într-o sârmă, iar rana aparent banală s-a transformat într-o cangrenă care i-a măcinat rapid trupul. Un ser l-ar fi putut salva

Vezi și

Un tânăr a murit cu o săptămână înainte de nuntă. S-a înţepat într-o sârmă, iar rana aparent banală s-a transformat într-o cangrenă care i-a măcinat rapid trupul. Un ser l-ar fi putut salva

Sunt ultimele imagini cu Vasilică în viaţă. Filmate cu două zile înainte să se stingă. A ajuns la Spitalul din Bârlad săptămâna trecută, după ce s-a înţepat într-o sârmă, pe câmp. Aştepta ca un medic să se uite la el.

Tânărul de 27 de ani a stat ore bune, cu dureri cumplite, pe holurile spitalului. O doză de ser cangrenic l-ar fi salvat pe Vasilică. Dar în Spitalul din Bârlad nu există o asemenea soluţie. Ultima dată a fost folosită în urmă cu zece ani. Serul trebuie cerut, în regim de urgenţă, de la Minister. Dar medicii din Bârlad i-au făcut lui Vasilică un vaccin antitetanos şi l-au trimis la Iaşi.

Vasilică a murit la Spitalul din Iaşi, câteva ore mai târziu. Săptămâna viitoare trebuia să-şi ducă logodnica la altar. Tot satul l-a condus, însă, azi, pe ultimul drum.

La spitalul din Bârlad e acum anchetă. Părinţii lui Vasilică vor să afle de ce fiul lor n-a primit serul salvator.

Prin acelaşi calvar al birocraţiei din România trece şi o familie din Suceava. Un bătrân de 71 de ani a ajuns la spital, cu botulism. Mâncase o conservă. Dar nicăieri în ţară nu există ser antibotulimic. Se folosesc maximum 20 de fiole pe an, aşa că nimeni nu comercializează această substanţă. Totuşi, în caz de urgenţă, serul ajunge în 24 de ore la pacient. Dacă e cerut la timp de spital, tot ministerului.

La bătrânul din Suceava, serul salvator va ajunge în orele următoare, din Germania. La cinci zile de la internarea în spital. Vasilică n-a mai avut salvare, însă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Update! A murit din cauza unei banale zgârieturi