Antena Meniu Search
x

Update / Marinar român ucis sub ochii tatălui

Doi marinari români, tată şi fiu, au fost confundaţi cu teroriştii şi au devenit ţintele unui bombardament aerian. Eduard avea 24 de ani şi s-a stins sub ochii părintelui său. Lucrau amândoi pe un petrolier

Vezi și

Doi marinari români, tată şi fiu, au fost confundaţi cu teroriştii şi au devenit ţintele unui bombardament aerian. Eduard avea 24 de ani şi s-a stins sub ochii părintelui său. Lucrau amândoi pe un petrolier

Atacul a avut loc în apropierea unui port din Libia. Armata libiană a lansat racheta după ce echipajul nu ar fi permis percheziţionarea petrolierului. În zona măcinată de conflicte, au fost imediat consideraţi suspecţi şi au fost atacaţi!

Eduard Curduman. Nu împlinise încă 24 de ani. Ar fi împlinit luna viitoare. Pe pagina lui de socializare, o verişoară vorbeşte despre soarta lui tragică. Prietenii transmit condoleanţe. Eduard era în primul său voiaj ca marinar. Se bucura că pleacă împreună cu tatăl său.

Pe puntea petrolierului, părintele şi-a văzut fiul spulberat. Moartea a venit din cer. O rachetă lansată dintr-un avion de vânătoare. Un război pornit împotriva unor oameni complet nevinovaţi. Pe un teren minat. O ţară în război civil.

Ieri, la ora 13 şi 30 de minute, petrolierul grec, sub pavilion libian, se apropie de portul Derna. Oficialii armatei libiene susţin că echipajul nu s-a supus controlului. Ar fi încercat să intre în port fără permisiune. Într-o zonă în care se dau lupte cu teroriştii, au fost consideraţi şi ei suspecţi. Armata libiană a decis. Atac aerian. Bombardament.

Corpul românului decedat este încă la bordul navei din moment ce autorităţile au refuzat să îl preia.

Rudele de la Galaţi spun că cel de-al doilea tânăr ucis este chiar fiul comandantului grec. Un tânăr de 29 de ani. Alţi doi marinari, filipinezi, au fost răniţi. Erau, în total, 26 de oameni la bord.

Datele din satelit localizează petrolierul în portul Misrata. O zonă unde se dau lupte între cele două Guverne rivale, după căderea regimului Kadhafi. Culmea ironiei, românii au fost atacaţi de armata care a fost recunoscută internaţional. Grecii, cei care deţineau petrolierul, cer acum anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Update / Marinar român ucis sub ochii tatălui