Antena Meniu Search
x

UPDATE! Supravietuitorii accidentului din Muntenegru lupta sa traiasca

Dintre cei 29 de supravietuitori, doar o tanara din Cluj a fost lasata sa plece acasa. In zilele urmatoare, ar putea sa o urmeze si altii, pentru ca medicii spun ca mai sunt cativa pacienti care se simt mai bine.

Vezi și

Pentru opt romani, insa, batalia dintre viata si moarte nu s-a incheiat. Printre ei, un barbat in coma si o femeie cu un picior amputat.

Dintre cei 29 de romani raniti in cursa groazei, 11 au ajuns la Spitalul Universitar.

“O parte dintre ei au suferit interventii chirurgicale in spitalele din Muntenegru si au necesitat supravegrere in ciontinuare. Restul de sapte pacienti internati pe diverse sectii, chirurgie plastica, ortopedie, chirurgie totacica, sunt in stare buna”, a declarat medical Leonard Grecescu.

Doi dintre pacienti, o femeie cu un picior amputat si un barbat care nu si-a recapatat cunostiinta, inca sunt pe marginea prapastiei.

In pericol de moarte este si unul dintre barbatii internati la spitalul Floreasca.

“Este vorba despre pacientul adus in coma ieri, cel cu traumatism craio-cerebral grav, ceilalti sunt grav dar stabili, trei pacienti sunt in post operator de chirurgie si un pacient este in ortopedie”, a precizat medical Manuela Gurlan.

O singura victima din autocarul mortii a fost lasata sa plece acasa pana acum. O tanara de 26 de ani din Cluj. A fost ingrijita de medicii de la spitalul Elias. Ceilalti trei pacienti internati acolo raman sub supraveghere.

Si de la spitalul Bagdasar Arseni vin vesti bune. Cele patru femei internate aici se simt ceva mai bine. “Ca leziuni principale, o pacienta cu un traumatism de coloana cervicala, o pacienta cu fractura de coloana lombara, o pacienta cu traumatism cranian care a fost operata in Muntenegru si o pacienta cu un traumatism toracic fort”, a declarat medical Florin Bica.

Desi se simt mai bine, supravietuitorii sejurului spre moarte sunt in stare de soc. Multi dintre ei au fost deja consiliati de psihologi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Supravietuitorii accidentului din Muntenegru lupta sa traiasca