Antena Meniu Search
x

Urări de Sf. Luca 2023. Cele mai frumoase mesaje şi felicitări pentru cei care îşi serbează onomastica

Urări Sf. Luca 2023. Credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Luca în fiecare an, pe 18 octombrie. Sf. Luca se numără printre cei mai iubiţi dintre discipolii Mântuitorului. Trimite-le celor dragi care îşi sărbătoresc onomastica cele mai frumoase mesaje, urări şi felicitări de Sf. Luca.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 18:56

Urări de Sf. Luca 2023. Cele mai frumoase mesaje şi felicitări pentru cei care îşi serbează onomastica
Urări de Sf. Luca 2023. Cele mai frumoase mesaje şi felicitări pentru cei care îşi serbează onomastica

Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Luca an de an, pe 18 octombrie, zi în care mulţi români îşi sărbătoresc onomastica. Vezi cele mai frumoase mesaje şi urări de Sf. Luca 2023.

Cine a fost Sfântul Luca

Sfântul Apostol Luca se numără printre cei patru evanghelişti şi este considerat unul dintre cei mai iubiţi discipoli ai lui Iisus Hristos. Sf. Luca a studiat medicina, arta şi filosofia. El l-a întâlnit pe Iisus în Teba Boetiei, pe vremea când era medic şi îngrijea bolnavii.

Fiind considerat patronul iconografiei creştine, Sf. Luca a fost prima persoană care a pictat icoana Maicii Domnului cu Iisus Hristos în braţe, cât şi prima icoană cu Sf. Petru şi Pavel.

Pe acelaşi subiect

Sf. Luca a încetat din viaţă la 80 de ani într-un mod cât se poate de crud, când păgânii l-au spânzurat de un măslin în cetatea Tebei din Boetia.

Urări de Sf. Luca 2023

La mulți ani Luca! Sfântul pe care îl reprezinți să te călăuzească mereu, să-ți dea un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire!

De ziua ce-ți surâde-n prag

Și-i porți frumosul nume,

Eu îți doresc tot ce-i mai drag

Și mai frumos în lume.

La mulți ani, Luca!

Luca, de ziua ta și în orice altă zi îți urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii și să rămâi cu amintiri plăcute. Să ai o zi de nume minunată!

La mulți ani, de onomastica ta, Luca!

Sfântul al cărui nume îl porți să îți călăuzească pașii, să îți aducă bucurie în suflet și să fie întodeuna cu tine. La mulți ani, Luca!

Din adâncul sufletului îți doresc ca anii ce se scurg să treacă precum razele soarelui mângaie o trestie umedă și bătută de vânt, precum iubirea alină sufletele suferinde. Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. La mulţi ani!

De ziua ce-ți surade-n prag și-i porți frumosul nume, eu îți doresc tot ce-i mai drag și mai frumos pe lume.

Îți urez La Mulți Ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.

La mulți ani, Luca! De ziua ta îți doresc multă sănătate, bucurii și împlinirea tuturor dorințelor!

Caldă și lumioasă să fie ziua numelui tău. La mulți ani, Luca!

Luca, de ziua numelui tău îți doresc sănătate și La mulți ani!

Caldă și luminoasă să fie ziua numelui tău! La mulți ani, Luca!

Cele mai frumoase mesaje şi felicitări de Sfântul Luca

Luca, de ziua numelui tău îți doresc multă sănătate și fericire. La mulți ani!

La Mulți Ani Luca! De ziua numelui îți doresc multă sănătate, fericire și împlinirea tuturor dorințelor. Fie ca Sfântul pe care îl reprezinți să îți lumineze calea și să vegheze asupra ta!

Această zi este una specială pentru tine, așa că eu îți doresc un sincer La Mulți Ani, Luca!

De ziua numelui, eu mă alătur celor ce îți urează La Mulți Ani. Fie ca Sfântul Luca să te călăuzească în viață și să îți aducă numai bucurii și multă sănătate!

Din adâncul sufletului meu îți doresc multă sănătate, fericire și multă iubire. Îți mulțumesc că exiști în viața mea și îți urez un sincer La Mulți Ani de ziua numelui!

Luca, de ziua numelui tău îți urez tot binele din lume. Să ai parte doar de momente cu bucurie și să rămâi cu amintiri plăcute! Un călduros și sincer La Mulți Ani!

Luca, La Mulți Ani de ziua numelui tău! Îți doresc o zi superbă și un an plin de realizări și bucurii!

Ziua onomastică să îți fie luminoasă și plină de bucurii. Sunt foarte fericit că te am aproape și mă bucur că Sfântul Luca mi te-a scos în cale. La Mulți Ani, Luca!

Urări calde și un sincer La Mulți ani de ziua numelui! Sfântul al cărui nume îl porți să te aibă în pază. Îți doresc tot binele din lume!

La Mulți Ani de Sfântul Luca! Cele mai sincere urări și cele mai frumoase gânduri pentru o zi minunată și o viață plină de împliniri!

Rugăciune de Sfântul Luca

"Prin tine, Sfinte Apostol și Evanghelist Luca, mărturisim Preabunului Dumnezeu, că nimic bun nu am făcut din ce s-a poruncit și nimic bun nu se află în noi, fără numai o scânteie de nădejde.

Dar precum la înmulțirea pâinilor, prin Sfinții Ucenici a dat Domnul Hristos hrană poporului, îndrăznesc a nădăjdui, că prin mijlocirea ta, Sfinte Luca, să-mi dea Stăpânul milele Sale cele bogate spre reanimarea sufletului meu sufocat de grele păcate.

Roagă-L pe Preabunul Dumnezeu, ca un Preaiubitor de oameni să le ierte toate păcatele rudeniilor mele, prietenilor, cunoscuților și necunoscuților, care vor fi căzut în păcate doar de ei și de Domnul știute. Pe toți să ne lumineze Domnul Hristos și să ne dăruiască pocăință statornică și deplină.

Iarăși te rog, Sfinte Luca, roagă-te Domnului și pentru sufletele adormiților robilor Săi de aici și pretutindenea, de acum și din toate timpurile; să-i miluiască cu mila Sa cea bogată și păcatele, de vor fi avut, să nu le socotească.

Încă iarăși te rog, Sfinte Luca, mai roagă-L pe milostivul Dumnezeu ca în minutul de la marginea vieții mele, să Se milostivească și să-mi trimită pe dumnezeiescul Său înger, să-mi ia cu pace sufletul pe care făgăduiesc să-l dau în mâinile Domnului, căruia se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea; Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Urări de Sf. Luca 2023. Cele mai frumoase mesaje şi felicitări pentru cei care îşi serbează onomastica