Antena Meniu Search
x

Ursoaicele salvate dintr-un circ din Ucraina au ajuns în România

Cele două ursoaice salvate dintr-un circ din Ucraina, după 24 de ani de chinuri, au făcut primul pas spre o viaţă mai bună. După un drum anevoios de aproape două zile, au ajuns, azi-noapte, la sanctuarul din Zărneşti.

de Redactia Observator

la 02.10.2019, 22:25

Vezi și

Cele două ursoaice salvate dintr-un circ din Ucraina, după 24 de ani de chinuri, au făcut primul pas spre o viaţă mai bună. După un drum anevoios de aproape două zile, au ajuns, azi-noapte, la sanctuarul din Zărneşti. Aici, vor avea la dispoziţie 30 de hectare de teren pe care se vor putea plimba în voie, după ani în captivitate. Deocamdată, îngrijitorii încearcă să le vindece traumele trecutului. 

Coşmarul artistelor de circ din Ucraina s-a încheiat. În doar câteva zile, ursoaicele Masha şi Lora vor vedea pentru prima dată pădurea de stejari a Sanctuarului din Zărneşti. Deocamdată, sunt în perioada de carantină şi stau într-o cuşcă. Îngrijitorii încearcă să le vindece traumele.

Încă de când erau pui, Masha şi Lora au fost luate de lângă mama lor, ţinute în captivitate şi obligate să sară peste garduri, să meargă pe bicicletă sau pe sârmă. De multe ori, dresajul se făcea cu violenţă.

Când nu erau pe scenă, ursoaicele erau ţinute închise în cuşti murdare şi atât de mici încât abia aveau loc să se întoarcă. 

Viaţa lor începe abia acum, la Sanctuarul din Zărneşti, singurul care a acceptat să le primească după ce două ONG-uri internaţionale s-au luptat, timp de şase luni, să le salveze. 

La fel de greoi a fost şi drumul către o nouă viaţă. A durat 40 de ore, din cauza furtunilor din Ucraina.

La graniţă, animalele au fost răsfăţate de trecători. Au primit cornuri, biscuiţi şi mere. 

Odată cu intrarea în noua lor casă, ursoaicele vor fi rebotezate Dasha şi Katya, precum eroinele romanului "Două surori", de Lev Tolstoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ursoaicele salvate dintr-un circ din Ucraina au ajuns în România