Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa de Paşte 2022. Bucovina îmbracă straie de sărbătoare în aşteptarea turiştilor

Bucovina îmbracă straie de sărbătoare pentru cei care-şi petrec Sărbătorile Pascale acolo. Turiştii se vor bucura de mese bogate, plimbări cu trăsura ori saună, dar... şi cu ateliere interactive de încondeiat ouă. 

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 08:41

Vezi și

În inima Bucovinei, proprietarii de pensiuni pun la punct ultimele detalii pentru sejurul de Paşte. Românii care vor să petreacă sărbătorile pascale în mod tradiţional vor fi primiţi cu mese îmbelşugate, dar şi cu multe alte surprize.

Violeta Varvaroi, reprezentant pensiune: Mai nou, avem un ciubăr cu bulbuci, cu apă sărată. Avem piscină, jacuzzi, saună uscată, saună umedă. 

Rezervările curg, spre bucuria prorpietarilor de pensiuni

Cei care nu şi-au făcut rezervare, trebuie să se grăbească. Locurile de cazare sunt din ce în ce mai puţine. 

Violeta Varvaroi, reprezentant pensiune: Gradul de ocupare în momentul, la pensiunea noastră, ar fi cam 70%. O să avem un pachet de Paşte format din cinci zile şi patru nopţi.

Muzica, dansul şi voia bună nu vor lipsi nici ele din meniul de Paşte. În staţiunea din Gura Humorului, bucatele vin de pe meleaguri bucovinene, iar peisajele din zonă... par desprinse din basme. 

Gheorghe Niţă, administrator pensiune: Avem preparate din carne. Avem o tochitură. Avem un miel. Avem un miel în cocă, unul la ceaun în smântână. Avem un berbecuţ la proţap. Avem toate bunătăţile. Ei vor degusta celelalte produse, care sunt făcute în casă. Vor ciocni un pahar de ţuică, de-o afinată, de-o frăgată. 

Iar obiceiuri şi tradiţii, precum încondeierea tradiţională a ouălor vor colora întreaga atmosferă de sărbătoare.  

Mirela Rusu, meşter popular: În general ne-am bazat pe culorile din Bucovina. Moro şi verde, culorile care reprezintă zona noastră în general. 

De Paşte, proprietarii acestei pensiuni din Gura Humorului vor face un foc de tabără pe munte, pentru turişti.

Ana Maria Julei, reprezentant pensiune:  De asemenea se pot relaxa în parcul de agrement Ariniş din Gura Humorului. Pot vizita celebra mănăstire Voroneț, celebră pentru albastru de Voroneţ. 

Un sejur de patru zile în Bucovina, de Paşte, costă între 2000 şi 2500 de lei pentru adulţi, în timp ce pentru copii variază între 750 şi 1.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vacanţa de Paşte 2022. Bucovina îmbracă straie de sărbătoare în aşteptarea turiştilor