Antena Meniu Search
x

Vacanţele în Grecia nu mai sunt ieftine. Totuși, alte destinații interesante îmbie turiștii

Cele mai râvnite destinaţii de vacanţă din Europa s-au scumpit. Hotelierii şi patronii de pensiuni din Turcia şi Grecia au mărit preţurile chiar şi cu 15 la sută faţă de anul trecut.

Vezi și

Cele mai râvnite destinaţii de vacanţă din Europa s-au scumpit. Hotelierii şi patronii de pensiuni din Turcia şi Grecia au mărit preţurile chiar şi cu 15 la sută faţă de anul trecut. Cererea tot mai mare pentru serviciile all inclusive, dar şi pentru plajele accesibile i-au determinat să ridice ştacheta.

Low costul nu mai e ce-a fost. Ofertele de vacanţă pentru destinaţii greceşti populare precum Thassos, Lefkada sau Zakynthos, pline cu turişti români, s-au scumpit. Cererea este atât de mare, încât patronii de pensiuni şi hoteluri şi-au permis să umfle tarifele, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. 

Teodor Călimănescu, patronul unei agenţii de turism: "Faţă de anul trecut, cel puţin 15%, mai ales la garanţii, camerele preplătite, blocate cu mult timp înainte."

Şi în Turcia preţurile cresc în acelaşi timp cu numărul turiştilor. 

Alin Burcea, patronul unei agenţii de turism: "În Antalya, tot aşa, tendinţă de creştere. Dacă anul trecut aveau 6,8 milioane de turişti din 12 milioane de locuri, cred că, în acest an, se apropie de zece milioane. Este un mare boom în Antalya."

Dacă anul trecut, un sejur de o săptămână într-o locaţie de trei stele din Grecia, costa, în medie, 300 de euro de persoană, acum, aceeaşi destinaţie, costă cu până la 50 de euro mai mult, spun specialiştii din turism.

Cei îndrăgostiţi de Grecia au, anul acesta, alternative mai ieftine. 

Alin Burcea, patronul unei agenţii de turism: "Cum a fost nebunia cu Thassosul pe vremuri, cred că se va ajunge anul viitor să le placă foarte mult aceste două insule care au apărut pe piaţă, respectiv Samos şi Lesbos. Sunt aproape de coasta Turciei, la distanţă foarte scurtă de a ajunge cu avionul sau într-o zi şi cu maşina."

Tarifele pentru un sejur de o săptămână în aceste noi destinaţii pornesc de la 200 de euro de persoană, în plin sezon. Şi Turcia are o ofertă nouă. 

Alin Burcea, patronul unei agenţii de turism: "În Antalya a mai apărut un aeroport, Alanya, care este la o sută de kilometri de Antalya. E un oraş mai mic, să mai degrevăm Antalya."

Vânătorii de oferte ştiu exact cum să obţină vacanţa visurilor cu bani puţini. 

Studiile agenţiilor arată că bugetul mediu al unui român, pentru vacanţa din străinătate, este de 500 de euro.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Vacanţele în Grecia nu mai sunt ieftine. Totuși, alte destinații interesante îmbie turiștii