Antena Meniu Search
x

Video Vacanța la munte bate pandemia. Lipsa zăpezii din Poiana Braşov ţine o bună parte din turişti departe

Este distracţie la munte, în Ajun de Crăciun, dar nu peste tot la fel. În Poiana Braşov, lipsa zăpezii a făcut ca în staţiune să vină doar turiştii care se bucură de linişte.

de Redactia Observator

la 24.12.2020, 10:14

Vezi și
  • Un sejur de cinci zile la un hotel de patru stele costă aproximativ 3 mii de lei de persoană. Mai puţin cu aproape 300 de lei comparativ cu anul trecut.

Nu mulţi, drept dovadă că şi gradul de ocupare este foarte mic, doar 20 la sută. La Sinaia, în schimb, iubitorii sporturilor de iarnă au găsit pârtiile numai bune pentru schi.

Cele şapte pârtii cu zăpadă naturală din Sinaia reprezintă cea mai mare atracţie pentru iubitorii sportului de iarnă 

Chiar dacă drumul până la pârtiile din Sinaia este o adevărată aventură, oamenii şi-au planificat vacanţa pentru a profita de zăpadă şi distracţie.

Dar şi în hoteluri şi pensiuni este aglomeraţie. În momentul de faţă, gradul de ocupare este de 90 la sută. Însă, deşi mai sunt locuri libere, nu toţi cei care sosesc în Sinaia sunt interesaţi de cazare.

În Poiana Braşov, însă, cu greu poţi da de turişti. Nu e zăpadă, iar ploaia nu e de natură să atragă pe nimeni. Cu toate că hotelierii au lăsat din preţ, tocmai pentru a se asigura că nu le rămân camerele goale.

Astfel, un sejur de cinci zile la un hotel de patru stele costă aproximativ 3 mii de lei de persoană. Mai puţin cu aproape 300 de lei comparativ cu anul trecut. Însă reducerea nu s-a bucurat de succes.

Țiu Mariana, director vânzări hotel: Pentru Crăciun să știți că avem foarte puțini turiști, gradul de ocupare este cam 25%.

Oricum, turiştii care au optat pentru Poiana Braşov nu sunt foarte mulţumiţi de alegerea făcută.

Localnic: E prea multă liniște.

Localnică: În perioada această e trist din păcate.

Nici de Revelion nu va fi mai bine

Gabriel Roşcă, administrator hotel: În continuare rezervările se anulează.

Roxana Cojocea, reprezentant Asociația de Turism "Poiana Brașov":  Eu cred că și lipsa petrecerilor cu care i-am obișnuit reprezintă un motiv pentru anulare.

Astfel că, de Revelion, jumătate dintre hotelurile aflate în Poiana Braşov vor fi goale. Spre deosebire de cele de pe Valea Prahovei, unde există deja un grad de ocupare de 70 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vacanța la munte bate pandemia. Lipsa zăpezii din Poiana Braşov ţine o bună parte din turişti departe