Antena Meniu Search
x

Vacanțele cumpărate în perioada pandemiei de coronavirus ar putea fi garantate de stat

Vacanţele cumpărate în această perioadă ar putea fi garantate de stat. Asta înseamnă că vom pleca în concediu chiar dacă agenţia de turism, compania aeriană sau hotelul intră în faliment. Indiferent de situaţie, nu pierdem banii. Vom primi acelaşi pachet turistic sau unul asemănător. Chiar şi biletele de zbor sau cazarea achitată pe internet ar putea fi garantate. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.06.2020, 22:33

Vezi și
  • Garanția oferită ar urma să fie de 100%.
  • Garanția intră în vigoare dacă o agenție de turism, un hotel sau o companie de zbor intră în faliment.

Vacanţele programate şi plătite la începutul anului au fost anulate din cauza crizei COVID. Mii de turişi au încercat să recupereze banii. Pentru că nu au avut de unde să îi dea înapoi, agenţiile de turism le-au oferit vouchere pe care să le folosească mai târziu.

Cei care au fost in situaţia de a li se anula vacanţa, pot solicita agenţiei de turism un voucher care va fi valabil pe o perioadă de 18 luni.

Nimeni nu poate garanta pentru aceste vouchere în cazul în care agenţia, hotelul sau compania prin care a fost cumpărat sejurul, dă faliment.

Comisia Europeană ne-a recomandat să găsim din timp variante, pentru ca turiştii să nu piardă banii. Responsabilii din Turism spun că au o soluţie.

Răzvan Pîrjol, secretar de stat Ministerul Economiei: Cu acest fond de garantare, clientul, turistul care a optat pentru această posibilitate de reprogramare a vacanţei sale ştie că o să aibă în orice moment un voucher care este garantat de statul român în cazul insolvenţei agenţiei respective.

Tichetele nu vor fi însă decontate în bani, ci tot în vacanţe.

Alin Burcea, CEO agenţie de turism: Garanţia e de 100 la sută. Sunt însă situaţii care pot să apară, poate că hotelul respectiv este închis și atunci trebuie să-i dai turistului un hotel de aceeaşi categorie, adică tot de cinci stele. Sunt şanse să se întâmple ca să nu zbori cu aceeaşi companie.

Odată cu relaxarea, la această agenţie au apărut deja cereri pentru pachete de vacanţă.

În toată lumea, turismul este repornit treptat. În timp ce Grecia, Bulgaria, Croaţia, Serbia şi Muntenegru aşteaptă deja vizitatori, Turcia şi Spania încă nu au dat undă verde străinilor în ţările lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vacanțele cumpărate în perioada pandemiei de coronavirus ar putea fi garantate de stat