Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea s-a mutat la piaţă, în Braşov: "Am făcut cumpărături şi am văzut că este coadă la vaccinare şi ne-am oprit şi noi" 

Legume proaspete, fructe de sezon şi vaccinuri, toate pe alese. Asta a fost astăzi oferta celei mai mari pieţe agroalimentare din Braşov. Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria au organizat chiar la intrarea în piaţă un maraton de vaccinare. Au sperat că astfel vor reuşi să convingă cât mai multe persoane să se vaccineze. Braşovenii au avut de ales între seruruile Pfizer şi Johnson&Johnson.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.05.2021, 16:46

Vezi și

Zeci de oameni s-au adunat încă de la dechidere în faţa centrului mobil de vaccinare amplasat în apropierea Pieţei Astra.

Claudiu Loghin - reporter Observator: "Aşa arată centrul de vaccinare organizat în cea mai mare piaţă agroalimentară din Braşov. Există o zonă pentru registratură, un punct de vaccinare şi o zonă post vaccinare împărţită în două. Este un cort unde pot încăpea şase sau şapte oameni si o zona in care bancile au fost adunate pentru monitorizarea pacientilor - 15 minute dupa administrarea vaccinului". 

"Am venit să fac rapelul. Deci a cam trebuit sa vin azi. Poate atrag şi alte persoane care pur şi simplu se plimbă pe aici", spune cineva.

Cu vaccinarea la piaţă

Pe acelaşi subiect

Unii au venit pentru rapel, alţii pentru prima doză. Cert este că mulţi dintre cei care s-au vaccinat azi s-au hotărât să îmbine utilul cu vaccinul, aşa că după ce şi-au făcut cumpărăturile, s-au aşezat la coadă la imunizare.

-"Am fost prin piaţă, am făcut cumpărături şi am văzut că este coadă la vaccinare şi ne-am oprit şi noi 

-E bună ideea aceasta, un centru de vaccinare lângă piaţă?

-Da cum să nu".

- "E prima doză şi am spus că trebuie să facem că e nevoie.

- S-a făcut o faptă foarte bună".

Numărul doritorilor a depăşit cu mult aşteptările autorităţilor.  În doar o oră s-au vaccinat peste 50 de persoane. Oamenii au avut de ales între seruruile Pfizer şi Johnson & Johnson. 

Andrea Neculau - director executiv DSP Braşov: "Nu ne-am imaginat ca va fi asa un aflux. Ne-am pregătit cu 300 de doze de Pfizer si 100 de doze de J&J. Se pare ca solicitarea pentru J&J este mai mare si de aceea voi ruga colegii sa suplimentam".

Caravane de vaccinare vor fi organizate în zilele următoare în Piaţa Dacia, dar şi în parcarea unui centru comercial din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Vaccinarea s-a mutat la piaţă, în Braşov: "Am făcut cumpărături şi am văzut că este coadă la vaccinare şi ne-am oprit şi noi"