Antena Meniu Search
x

Iarna se întoarce în mijlocul primăverii! Duminică, temperaturile scad cu până la 20 de grade

Ne pregătim pentru cele mai geroase zile de martie din istoria măsurătorilor.

Vezi și

Ne pregătim pentru cele mai geroase zile de martie din istoria măsurătorilor. Bestia din Est, cum a fost numit valul de aer polar care afectează întregul continent, va lovi nordul şi estul ţării cu viscol şi ninsori abundente. Duminică, temperaturile scad cu până la 20 de grade.

O întindere de apă din care se mai zăresc doar vârfurile copacilor şi acoperişurile caselor. Aşa arată acum localitatea Sita Buzăului, unde viiturile au măturat totul în cale. Aceeaşi dramă o trăiesc, de câteva zile, şi locuitorii din Teleorman. 

La 83 de ani, acest bunic şi soţia lui grav bolnavă au rămas captivi în casă. Străzile din comuna Drăgăneşti Vlaşca s-au transformat în lac de acumulare. 

Aseară, trei viituri au lovit simultan Orbeasca de Sus, Orbeasca de Jos şi Lăceni.

Jumătate din localitatea Dumbrăviţa, Braşov, a fost izolată din cauza pârâului care traversează comuna și care a ieșit din matcă. Pompierii voluntari au salvat oamenii cu ajutorul unei vole.

Topirea zăpezii şi precipitaţiile din ultimele zile au dus la formarea torenţilor care au umflat pârâurile.

La barajul Siriu din Buzău, apa a crescut până la limita de umplere. A fost nevoie de deversări controlate pentru ca lacul de acumulare să suporte în continuare debitul mare al râului Buzău. 

În 24 de ore, au fost emise patru coduri roşii de inundaţii. 

Acum, au rămas în vigoare unul galben şi unul portocaliu pentru bazinele hidrografice din sudul, centrul şi estul ţării. 

Dacă în unele zone din ţară ploile fac ravagii, la munte ninge abundent. Viscoleşte pe Valea Prahovei, iar în Bucegi şi Făgăraş e risc de avalanşă de gradul 4. La Cota 2000, stratul de zăpadă depăşeşte doi metri. Meteorologii spun că este doar începutul. În weekend, în aproape toată ţara se întoarce iarna, odată cu valul de aer polar supranumit Bestia din Est, care loveşte din nou Europa. 

Luni şi marţi vor fi cele mai reci zile de 18 şi 19 martie din istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Iarna se întoarce în mijlocul primăverii! Duminică, temperaturile scad cu până la 20 de grade