Antena Meniu Search
x

Vânzările la carnea de porc sunt în plin avânt

Cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun, vânzările la carnea de porc sunt în plin avânt. Românii cumpără porci crescuţi la ţară, ca să pună pe masa de sărbători cea mai bună friptură.

Vezi și

 Cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun, vânzările la carnea de porc sunt în plin avânt. Românii cumpără porci crescuţi la ţară, ca să pună pe masa de sărbători cea mai bună friptură. Preţurile variază între 4 lei şi 10 lei, în funcţie de zonă. Iar în ultimii ani, carnea din rasa mangaliţa este din ce în ce mai căutată.

Deşi carnea rasei poate avea şi un preţ dublu faţă de cea de porc obişnuit, tot mai mulţi români o preferă în ultimii ani. Mangaliţa se vinde în viu cu 15 lei kilogramul, faţă de o medie de 8 lei pe kilogram pentru celelate rase. Dar face toţi banii.

Şi porcul obişnuit este la mare căutare. Românii şi-au făcut rezervări din timp la crescători. Preţurile pentru porcul în viu diferă în funcţie de judeţ.  În Bacău, Olt şi Alba, sunt cele mai mici preţuri - 5 lei pe kilogram, în medie. În Cluj, Iaşi şi Timiş, preţul este de 7-8 lei pe kilogram, iar în Bistriţa, Argeş şi Galaţi, ajunge la 10 lei.

Consumul de carne de porc explodează în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă. Pentru pretenţioşi, pe piaţă sunt şi alte rase. Prețul pentru carnea de mistreţ este de 30 lei pe kilogram, în timp ce carnea de porc vietnamez se vinde cu 15 lei pe kilogram.

La o lună înainte de Crăciun, prețul unui kilogram de carne de porc vândut "în viu" variază între 4 și 12 lei în funcție de diverse zone ale țării. Pe grupul de Facebook "Fermierul român", unul dintre membri a lansat o adevărată bursă a cărnii de porc.

La porcii vietnamezi prețul crește la 15 lei pe kilogram, porcul mangalița se vinde cu circa 13 lei pe kilogram iar mistreții cu 30 de lei pe kilogram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Vânzările la carnea de porc sunt în plin avânt