Varza de Bruxelles ia cu asalt bucătăria românească, iar agricultorii investesc tot mai mult în afacerile cu acest soi
Este bogată în nutrienţi şi aduce nenumărate beneficii pentru sănătate. Restaurantele oferă clienţilor din ce în ce mai multe preparate delicioase cu această legumă, astfel că a devenit rapid şi una din preferinţele gurmanzilor.
Este bogată în nutrienţi şi aduce nenumărate beneficii pentru sănătate. Restaurantele oferă clienţilor din ce în ce mai multe preparate delicioase cu această legumă, astfel că a devenit rapid şi una din preferinţele gurmanzilor. Iar agricultorii investesc tot mai mult în afacerile cu acest soi de varză.
În restaurantele româneşti, varza de Bruxelles câştigă teren. Se regăseşte în tot mai multe preparate. Spre exemplu, poate fi garnitura perfectă pentru friptură.
Bucătarii se întrec în reţete. Sofisticate şi extrem de gustoase, mâncărurile cu varză de Bruxelles atrag tot mai mult clienţii.
Nu este de mirare că agricultorii au început să investească în afacerile cu varză. Cornel a renunţat la agitaţia oraşului şi s-a mutat la ţară, în comuna Jucu din judeţul Cluj. Pe cele trei hectare de teren cultivă ardei, brocolli, dar, în special, varză de Bruxelles.
A început cu cantităţi mici, iar apoi, de la an la an, a mărit producţia. Se mândreşte cu recolta lui şi nu duce lipsă de cumpărători.
Seminţele de varză sunt semănate în sere. Apoi, la 5 săptămâni, răsadurile sunt plantate pe câmp, unde rezistă chiar şi la 0 grade. Ca să-şi valorifice cât mai mult recolta şi să scoată profit, fermierul a achiziţionat două sisteme de irigaţii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰