Asfalt abia turnat, smuls cu mâna de pe drum, în Vatra Dornei

De Redactia Observator.
Publicat: 28.05.2019, 21:09.
Actualizat: 28.05.2019, 21:10

Imaginile zilei au fost filmate în Vatra Dornei. Astfaltul abia turnat pe o stradă din oraş poate fi ridicat de pe jos cu mâinile goale. E ca un covor care se descompune bucată cu bucată.

Imaginile zilei au fost filmate în Vatra Dornei. Astfaltul abia turnat pe o stradă din oraş poate fi ridicat de pe jos cu mâinile goale. E ca un covor care se descompune bucată cu bucată.

Localnicii spun că lucrarea nu va rezista nici măcar câteva luni. Şi experţii le dau dreptate şi spun că drumul pe care se circulă deja nu este unul sigur. Primarul are altă teorie, pentru a justifica lucrările care au costat milioane de euro.

Este suficient să tragi puţin cu mâinile de marginea stratului de asfalt şi acesta se desprinde de parcă ai ridica un covor. Se întâmplă în municipiul Vatra Dornei, unde lucrările de infrastructură au stârnit revoltă printre localnici.

Asfaltarea s-a făcut abia ieri, însă primăria oraşului a fost deja bombardată de cetăţeni cu reproşuri. Aceştia cred că asfaltul a fost turnat fără ca drumul să fie curăţat înainte.

Dacă stratul de egalizare este pus direct pe praf, drumul nu a fost spălat, nu a fost curăţat, nu a fost amorsat cu emulsie, cu siguranţă apa îşi va face loc şi va intra pe sub asfalt - Bogdan Apetrei, locuitor din Vatra Dornei

Primarul are o altă variantă

Acuzaţiile sunt respinse, însă, de primar. Acesta spune că a fost turnat doar un prim strat, peste care va veni cel final.

Şi un beton, dacă nu îl laşi să se întărească, normal că-l modelezi cum vrei şi cu mâna - Ilie Boncheş, primarul din Vatra Dornei

În urma acuzaţiilor, edilul a vrut să vadă cu ochii lui problema.

Acest drum nu este curăţat absolut deloc. Un drum se curăţă, se spală, se mătură. Dedesubt este praf. Da? Este praf cu sare probabil rămasă din iarnă - Bogdan Apetrei, locuitor din Vatra Dornei

Municipalitatea susţine că drumul proaspăt asfaltat este sigur pentru circulaţie, iar maşinile trec deja prin zonă.

Între timp, imagini cu asfaltul sunt distribuite de mii de oameni pe reţelele sociale. Oamenii au ajuns să spună că bucăţie pot fi smulse şi folosite la pavatul curţilor.

Chiar dacă nu este responsabilă de lucrări, Compania Naţională de Drumuri spune că asfaltul nu va dura mult timp.

Nu este normal ca un asfalt să se desprindă imediat după ce a fost turnat. Bineînţeles că acest gen de lucrare nu prezintă o siguranţă pentru cei care circulă în zonă - Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR

Proiectul de asfaltare a străzilor din Vatra Dornei are o valoare de 3,2 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.