Antena Meniu Search
x

Veşti bune pentru români! Au mai rămas bani de anul trecut pentru Prima Casă

Vezi și

Veşti bune pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă. Au mai rămas bani de anul trecut pentru Prima Casă. Aproape 180 de milioane de lei au rămas neconsumate din bugetul alocat în 2016.

De la începutul anului, 700 de români şi-au cumpărat, deja, locuinţe prin programul Prima Casă. Mai exact, în fiecare zi, s-au vândut 17 case. Încă 1.600 pot fi cumpărate cu garanţia statului şi din banii rămaşi de anul trecut. 

-Pentru început de an un plafon de 175 de milioane provenind din diferenţa rămasă nealocată.  

Zeci de mii de locuinţe au fost vândute în 2016. Şi cele mai multe au fost apartamente cu două camere. 

Pe acelaşi subiect

-Aşa cum anul trecut am avut un număr de 33 de mii de dosare cu Prima Casă, mă gândesc că şi în acest an cererea va fi egală.

Dezvoltatorii imobiliari au fost surprinşi să vadă că românii au cumpărat case chiar şi într-o perioadă în care pare că nimănui nu-i stă gândul la... mutat. 

-În acest de an, în luna decembrie, am realizat un record de vânzări de apartamente în zona de sud, cifrele arătând că sunt vândute aproximativ 750 de apartamente. 

Şi pe internet cererea a fost mare. 

-Vorbim, în medie, de peste 30 de mii de locuinţe + <05,18> vândute şi închiriate, din care, aproximativ 40% sunt cele închiriate. 

2017 a început promiţător pentru dezvoltatori. Numărul cumpărătorilor online a crescut cu 20% în ianuarie faţă de luna decembrie, iar interesul, cu peste 30%, spun specialiştii.  <IESE CARTON>  Mai ales că, de la 1 februarie, a fost eliminat impozitul pentru tranzacţiile sub o sută de mii de euro. În plus, Guvernul e gata să aloce un nou plafon: în acest an, programul Prima Casă va ajunge 2 la miliarde şi jumătate de lei. Dacă punem la socoteală şi fondurile băncilor, banii sunt suficienţi pentru a cumpăra peste 20 de mii de locuinţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Veşti bune pentru români! Au mai rămas bani de anul trecut pentru Prima Casă