Antena Meniu Search
x

Noi veşti proaste de la meteorologi. Weekendul vine cu vijelii şi scăderi bruşte de temperatură

Până la furtuni şi temperaturi mai scăzute, România este în continuare sub valul de aer fierbinte, venit din nordul Africii. În mai bine de jumătate de ţară, românii au făcut cu greu faţă căldurii. În sudul, estul şi vestul ţării, din cauza umezelii, s-au simţit chiar şi peste 40 de grade.

de Redactia Observator

la 27.06.2019, 17:09

Vezi și

Până la furtuni şi temperaturi mai scăzute, România este în continuare sub valul de aer fierbinte, venit din nordul Africii. În mai bine de jumătate de ţară, românii au făcut cu greu faţă căldurii. În sudul, estul şi vestul ţării, din cauza umezelii, s-au simţit chiar şi peste 40 de grade. În Oradea, în ultimele zile, numărul solicitărilor la urgenţe a crescut cu 20%.

Lângă fântânile arteziene, căldura e mult mai uşor de suportat. În Oradea, la amiază, au fost astăzi 34 de grade.

Weekendul vine cu vijelii, grindină şi scăderi bruşte de temperatură

Cum apa e la mare căutare în zilele de vară, administratorii teraselor s-au adaptat rapid.

Administratorul unei terase spune că "avem un sistem de pulverizare a apei care coboară temperatura cu cinci până la şapte grade".

Şi cliente unei terase recunoaşte că "mă orientez mai ales după pulverizatoarele de apă pentru că e mult mai răcoare. Temperaturile sunt foarte ridicate şi chiar este nevoie".

Tineri, adulţi, chiar şi copii. Fiecare face faţă aerului fierbinte aşa cum poate.

O tânără mămică spune că "ne protejăm cu şepcuţe, ochelari de soare, chiar şi cremă de plajă, chiar dacă nu mergem la plajă. Dar, cel mai bine, stăm cât de mult la umbră şi plecăm dimineaţa devreme la o plimbare, apoi ne ascundem la umbră".

Din cauza umidităţii, temperatura resimţită poate fi şi cu 10 grade mai mare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De astăzi, vremea se schimbă radical în toată ţara. Vor fi vijelii puternice şi grindină, iar în doar 24 de ore, temperaturile scad şi cu 10 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Noi veşti proaste de la meteorologi. Weekendul vine cu vijelii şi scăderi bruşte de temperatură