Antena Meniu Search
x

Una dintre victimele camatarilor din Jibou rupe tacerea

Rasufla usurati dupa ce au aflat ca familia de camatari a ajuns dupa gratii! Asta era azi atmosfera in Jibou, unde localnicii spun ca interlopii faceau legea.

Vezi și

Sub protectia anonimatului, una dintre victime a acceptat sa-si spuna povestea reporterilor Observatorului si dumneavostra. In speranta ca nimeni nu va mai trece prin cosmarul prin care a trecut ea.

Gura lumii e sloboda zilele astea, in Jibou. Toata suflarea doar despre camatarii arestati vorbeste.

Oamenii respira usurati, acum, cand au aflat ca 8 dintre membrii aceleiasi familii au fost arestati pentru 29 de zile. Victimele lor se tem insa sa-si arate fata. Au acceptat totusi sa-si spuna povestea sub protectia anonimatului.

“In cursul anului 2007 am imprumutat 3.000 de lei”, isi incepe barbatul povestea. Voia sa cumpere o masina pe care s-o foloseasca la firma. Sa-si dezvolte afacerea. Conditiile camatarilor erau clare. Omul trebuia sa dea inapoi dublul sumei in 2 luni. Cum n-a respectat termenul dobanda a crecut. Cu 100 de procente pentru fiecare luna de intarziere.

Acea suma nu am mai putut sa o dau inapoi pt ca m-am imprumutat rand pe rand de la fiecare si in final mi-am pierdut casa”, mai spune barbatul.

Barbatul povesteste cu groaza ca a fost amenintat si obligat sa semneze un act in fata unui notar. Si-a dat casa si masina in schimbul datoriei.

Cazul barbatului pare definitia exacta a camatariei. Anchetatorii spun inca ca interlopii faceau mai mult de atat. Ar fi implicat in afacerea lor si doi postasi. Acestia dadeau pensiile si indemnizatiile de crestere copil ale datornicilor, direct camatarilor.

Judecatorii i-au arestat preventiv pe opt dintre suspecti, iar celorlalti 3 le-au interzis sa paraseasca tara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Una dintre victimele camatarilor din Jibou rupe tacerea