Video Viitorii miri au luat cu asalt localurile: Peste 250 de mii de nunţi sunt programate în acest an
Sute de mii de tineri, care şi-au amânat timp de un an nuntile, fac din nou calcule. Tacamul e insotit acum de o conditie: la nunta pot participa doar cei vaccinati. Organizatorii de nunţi recunosc ca multe cupluri au gasit variante ca sa ocoleasca noile norme.
Ana Maria şi Daniel au spus în faţa ofiţerului de la starea civilă în septembrie 2019. Iar în 2020 aveau planificată şi nunta.
Ana Maria Ileana, viitoare mireasă: "A fost un şoc. Nu ştiam ce o să fie, cum o să facem, cum o să reporgramăm. Era totul pregătit. Ne-am scris şi pe verighete data. A ramas scris 23 mai 2020".
N-a fost nici 23 mai 2020, nici 30 mai 2021, când şi-au reprogramat nunta. Dar cum relaxarea restricţiilor a venit pe 1 iunie, au amânat din nou, până pe 16 octombrie.
Daniel Ileana, viitor mire: "Am mai rezervat o dată pentru august anul viitor. Dar nu mai ştiu ziua, deja începem să le uitam".
Momentan nunţile se pot organiza cu 50 de persoane în interior şi 70 în exterior. Mirii ar putea aduce mai mulţi invitaţi însă cu o singură condiţie, ca toţi să fie vaccinaţi.
Daniel Ileana, viitor mire: "Nu le poţi spune te chem la nuntă pe data de..dar va trebui să fii vaccinat până atunci".
Cu gândul la marea petrecere
În cazul în care cineva are interdicţie de la medic să se vaccineze, nu poate participa la nuntă.
Alin Stoica, prefectul Capitalei: "Nu sunt prevăzute excepţii pe partea aceasta. Legea nu îl lasă pentru că în felul acesta vrea să protejeze un interes general şi anume păstrarea sănătăţii".
Chiar şi aşa, mulţi tineri vor cât mai repede să facă pasul cel mare.
Andra Dina, organizator evenimente: "Sunt foarte multe cupluri care ne sună. Că vor evenimentul să-l ţină anul acesta, probabil ca rămăseseră undeva în stand by".
Carmen Ioniţă, organizator nunţi: "Avem nunţi în fiecare zi din săptămână. Nu prea mai sunt zile fără evenimente".
Roxana Şerbănescu, organizator nunţi: "Anul 2021 vine cu o cerinţă suplimentară de date pentru că trebuie să ne gândim şi la mirii din 2020 care îşi pregătiseră evenimentul şi au trebuit să-l reprogrameze pentru anul acesta".
Cristina Oprea, reporter: "De departe cele mai multe avantaje le au cei care vor organiza un eveniment in timpul saptamanii. pe langa avantajele oferite de organizatori au si certitudinea ca pot gasi o data disponibila atunci cand isi doresc".
Andreea, viitoare mireasă: "Dacă nu vom găsi o dată disponibilă în luna în care ne dorim noi, cu siguranţă vom lua în calcul şi o zi din timpul săptămânii".
Cum se încearcă fentarea restricţiilor
Multe cupluri şi-au programat nunţile în toamnă, în speranţa că vor putea aduce mai mulţi invitaţi.
Carmen Ioniţă, organizator nunţi: "În septembrie, octombrie sau în iarnă. Se vor purta nunţile iarnă. Şi vor ieşi extraordinar de frumoase".
Până atunci, mirii găsesc soluţii pentru a fenta legistaţia.
Alin Caraman, organizator nunţi: "Vor fi contracte cu numele mireselor, de 50 de persoane, numele mirilor de 50 de persoane, vom vedea nunţi de 100 de persoane. Fără niciun fel de respectare a normelor sanitare".
Tot un artificiu pentru ca petrecerea să ţină până după miezul nopţii sunt petrecerile la cort. Acasă sau pe plajă.
Laurenţiu Rădulescu, reporter: În cazul oficierii căsătoriilor pe plajă, nu avem nevoie de niciun fel de acord din partea autorităţilor locale din Constanţa. E suficient să luam ok-iul din partea operatorilor privaţi pentru că plajele sunt date către operatori privaţi. În plus, petrecerile pot ţine chiar până în zori de zi.
Peste 250 de mii de nunţi sunt programate în acest an.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰