Meniu
Search
x

Video Vinerea Verde. Bilete de autobuz gratis pentru românii care au dat la schimb doze și PET-uri goale

Au fost încurajaţi să folosească transportul în comun în schimbul unor deşeuri reciclabile. Evenimentul, organizat cu ocazia Săptămânii Europeane a Mobilității s-a desfăşurat în 65 de oraşe din ţară. În Târgu Mureş şi Sighişoara, locuitorii au acceptat cu drag provocarea, şi au schimbat PET-ul cu biletul. Totul a fost posibil cu ajutorul aparatelor de colectare selectivă amplasate în mai multe puncte din oraşe. 

De Sorin Tanţoş la 17.09.2022, 09:16
Vezi și

Locuitorii din Târgu Mureş au venit înarmaţi dis de dimineaţă, cu PET-uri, sticle sau doze de aluminiu. Odată ajunşi la centrul de colectare, au fost întâmpinaţi de un voluntar dispus să le dea toate informaţiile despre procesul de colectare a deşeurilor. 

"Trebuie să introduci aici TAIE pana la -02.27- cinci PET-uri, şi pentru acele cinci PET-uri, o să îţi dau un bilet de autobuz."

Deşi nu are nevoie de bilet pentru a merge cu autobuzul, Tudor a acceptat şi el provocarea de a separa deşeurile.

Deșeuri reciclate pentru bilete

Pe acelaşi subiect

"Am reciclat, pentru că vreau ca mediul să fie curat, ca să nu aruncăm la gunoi lucrurile."

"Este foarte important să ne educăm copiii în acest spirit, astfel încât generaţiile viitoare să crească într-o lume mai bună şi mai curată."

Pentru mulţi, recompensa nu a constat doar în  biletul gratuit de transport. 

"Ce ai câştigat la campania aceasta?"

"În primul rând o planetă mai curată şi un bilet de autobuz."

Recompensaţi au fost şi oamenii din Sighişoara.

"Deoarece ai ales să reciclezi, noi îţi vom oferi ca recompensă un bilet de autobuz pe gratis. 

Mulţumim."

"Cam toţi tinerii ar trebui să fie un exemplu pentru societate şi pentru reciclare mai ales."

Ionel Sârbu, primarul din Sighişoara: "Este foarte important să învăţăm şi să educăm tineretul să recicleze. Consider că fără educaţie nu vom putea avea nicodată o ţară curată sau un oraş curat."

Campanii similare au fost desfăşurate în 65 de localităţi din România, dar şi în mari oraşe din Europa. În Istanbul au fost colectate 4,1 milioane de PET-uri, echivalentul a 75 de mii de kilograme de plastic. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Vinerea Verde. Bilete de autobuz gratis pentru românii care au dat la schimb doze și PET-uri goale