Antena Meniu Search
x

În România, Suveranul Pontif va purta veşminte făcute la Satu Mare

Apar noi detalii despre vizita Papei Francisc în România. Suveranul Pontif va purta veşminte confecţionate la Satu Mare. Nu este pentru prima dată când croitorii români sunt aleşi de specialiştii de la Vatican pentru vizitele pastorale.

de Redactia Observator

la 17.04.2019, 22:19

Vezi și

Apar noi detalii despre vizita Papei Francisc în România. Suveranul Pontif va purta veşminte confecţionate la Satu Mare. Nu este pentru prima dată când croitorii români sunt aleşi de specialiştii de la Vatican pentru vizitele pastorale. Şi Papa Benedict al XVI-lea şi-a comandat tocmai din atelierul sătmărean veşmintele pentru vizita oficială din Statele Unite.

Veşmintele pe care Suveranul Pontif le va purta în România sunt croite dintr-o mătase de cea mai bună calitate, de o mână de croitori şi vor avea pe faţă imaginea statuii Fecioarei Maria de la Şumuleu, iar pe spate, logo-ul acestei vizite - Să mergem împreună.

60 de episcopi vor fi prezenţi la slujba Papei de pe Dealul Crucii

Pe 1 iunie, la slujba de pe Dealul Crucii, vor fi 60 de episcopi. Şi ei vor purta veşminte româneşti, fabricate în Harghita.

Aşa că e uşor de imaginat câtă agitaţie e acum în ateliere croitorilor şi, desigur, în fiecare dintre locurile în care va ajunge Suveranul Pontif.

Mai ales că e de aşteptat ca România să se umple de pelerini chiar mai devreme de 31 mai. În plus, cu o zi înainte de sosirea Papei Francisc, toate bisericile catolice vor începe să oficieze o liturghie specială, de veghe, care va dura până la sosirea Sfântului Părinte.

Papa Benedict, cochet cu veşmintele de la Satu Mare

Cel mai cochet barbat al anului, potrivit revistei Esquire, Papa Benedict al XVI-lea şi-a comandat tocmai de la Satu Mare veşmintele pentru vizita oficială din Statele Unite.

Atelierul din Satu Mare a fost ales de specialiştii de la Vatican, care au luat în considerare alţi 17 producători din Europa.

Cei şase angajaţi ai croitoriei s-au ocupat de veştmintele Papei, care au fost croite din mătase foarte scumpă, comandată din Japonia, iar Suveranul Pontif le-a apreciat munca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » În România, Suveranul Pontif va purta veşminte făcute la Satu Mare