Antena Meniu Search
x

"Vrem pistoale cu electroșocuri". MESAJUL viral al poliţistului UMPLUT de sânge de un şofer băut, care fusese testat cu aparatul etilotest (FOTO, VIDEO)

Polițistul Sorin Cepoi, protagonistul unui incident violent petrecut în Pielești, fiind lovit de un bărbat pe care îl reținuse, a postat un mesaj devenit viral.

Polițistul Sorin Cepoi, protagonistul unui incident violent petrecut în Pielești, lângă Craiova, el fiind lovit de un bărbat pe care îl reținuse, a postat un mesaj devenit viral.

În noaptea de 20/21.09.2017, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din localitate cu privire la faptul că un autoturism a ieşit în decor avariind autoturismul său parcat la poarta locuinţei.

Polițiștii trimiși la fața locului au constatat faptul că un autoturism, înmatriculat în Franţa, condus pe D.N.65 de Adrian Grigorie, de 25 de ani, din oraşul Balş, județul Olt, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile.

Întrucât tânărul de 25 de ani părea că se află sun influența băuturilor alcoolice a fost testat cu aparatul alcooltest de polițiști, astfel rezultând valoarea de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe acelaşi subiect

Deoarece atât conducătorul auto cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, cei doi au fost imobilizaţi. Însă, în momentul în care polițistul Sorin Cepoi a urcat în mașină, în spate, alături de cei doi infractori, Adrian Grigorie l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul de poliție, provocându-i leziuni.

Luni, Sorin Cepoi a postat un mesaj pe pagina de Facebook a Sindicatului Politiștilor Dolj, prin care încearcă să explice ce s-a întâmplat în acea noapte, comentând, de asemenea, reacțiile apărute în spațiul public după ce imaginile cu el plin de sânge au fost publicate în mass-media.

Polițistul susține că a acționat conform procedurii interne, de la legitimare, pe care cele două persoane au refuzat-o, până la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, și că motivul pentru care a acceptat să fie fotografiat după incident nu a fost pentru a se victimiza.

"Sunt bine. Însă, cei ce consideră că în această meserie nu se pot confrunta cu situații similare, ori lucrează la birou, ori nu sunt conştienți de pericolele la care se expun. Pe stradă, lucrurile nu sunt aşa cum se văd în filme și nici din spatele tastaturii și pot să degenereze oricând", a spus Sorin Cepoi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a adăugat că își dorește o înăsprire a pedepselor pentru faptele de ultraj, dar și o dotare corespunzătoare a polițiștilor. "Singurul efect pe care această postare vreau să-l producă e ca persoanele responsabile să depășească etapa promisiunilor, să acționeze pentru a ne schimba procedurile învechite, să le confere titlul de lege, să doteze autospecialele, de pliție cu grilaje, cu camere de supraveghere, iar pe noi, polițiștii, cu pistoale cu electroșocuri, cu bodycam-uri, cu veste antiînjughiere, deoarece, din nefericire, în urma unor astfel de fapte, există colegi care nu mai pot să povestească cele întâmplate", spune Sorin Cepoi.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » "Vrem pistoale cu electroșocuri". MESAJUL viral al poliţistului UMPLUT de sânge de un şofer băut, care fusese testat cu aparatul etilotest (FOTO, VIDEO)