Antena Meniu Search
x

Vin zile cu vreme extremă! Temperaturile scad până la -16 grade Celsius

Ninge şi la această oră, în multe zone ale ţării. Urmează zile cu vreme extremă, cu ger, viscol şi polei, avertizează meteorologii. 

Vezi și

Ninge şi la această oră, în multe zone ale ţării. Urmează zile cu vreme extremă, cu ger, viscol şi polei, avertizează meteorologii. 

Meteorologii spun că va continua să ningă în aproape toată ţara până mâine, la prânz. Iar după zăpadă, vine gerul. Mâine după-amiază, dar mai ales miercuri, temperaturile scad sub zero grade în special în Moldova şi estul Transilvaniei, unde, noaptea, vom avea şi minus 16 grade Celsius.

De vineri, în schimb, vremea începe să se încălzească şi va rămâne aşa până de Crăciun, când vom avea temperaturi mai mari decât este normal în această perioadă. Noaptea nu vor coborî sub limita îngheţului, iar în timpul zilei vor urca la 5 sau şase grade.

Abia de pe 26 decembrie se face din nou frig şi ne putem aştepta din nou la ninsori aproape zilnice până de Anul Nou. 

Informare meteo de vreme severă, până marți la ora 12

În nordul și în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramureș, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă, în general între 10 și 20 cm.     

În prima parte a zilei de luni, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși viteze de 70...80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Prognoză specială pentru București 

Meteorologii au emis o avertizare și pentru Capitală, valabilă până marți la ora 12.

Temporar în prima parte a zilei de luni (17 decembrie) va ploua, apoi ploaia se va transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Până la sfârșitul intervalului stratul de zăpadă nou depus va fi de 5...8 cm. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Vin zile cu vreme extremă! Temperaturile scad până la -16 grade Celsius