Vremea capricioasă scumpește mierea
Vremea capricioasă afectează grav producţia de miere. Apicultorii spun că sortimentele de miere cel mai greu de găsit vor fi cea de salcâm şi de rapiţă.
- Dănuţ Struti are 40 de stupi.
- Este apicultor de peste zece ani.
Temperaturile scăzute şi ploile torenţiale au distrus florile de rapiţă, iar asta duce la o scădere a producției şi o creştere a preţurilor.
Albinele roiesc pe câmpurile de rapiţă de la marginea oraşului Satu Mare. Însă din cauza vremii capricioase, culturile nu s-au dezvoltat cum trebuie, iar florile nu au suficient nectar ca să hrănească albinele. Şi asta-i nemulţumeşte pe apicultorii din zonă.
Dănuţ Struti: Anul 2020 este un an destul de neprielnic, datorită variaţilor de temperatură care s-au înregistrat în timpul iernii. Planta nu s-a mai putut dezvolta, astfel încât secreţia de nectar a florii a scăzut. Pentru acesata a scăzut producţia de miere de rapiţă.
Dănuţ Struti are 40 de stupi şi este apicultor de peste zece ani. Anul acesta însă producţia de miere de rapiţă nu a fost la fel de bună ca în anii trecuţi. Aşa că şi preţul ar putea creşte.
- Când pică Paştele în 2026 şi în următorii ani
- 3 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 3 aprilie, Sfântul Nichita Mărturisitorul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, joi 3 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 2 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Dănuţ Struti: Mierea de rapiţă va fi mult mai scăzută. Prin urmare va trebui să ne aşteptăm o creşetere a preţului mierii.
Acest sortiment este foarte căutat atât pentru textură fină dar şi pentru puterile ei curative: mierea de rapiţă este folosită în tratarea afecţiunilor ca osteoporoza sau bronşitele cronice.
Un un borcan de un kilogram cu miere de rapiţă se vinde acum cu 30 de lei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰