Antena Meniu Search
x

Vremea în ianuarie 2024. Unde ninge şi care sunt temperaturile în România

În aceste zile cei mai mulţi dintre noi se bucură din plin de ceea ce înseamnă vacanţa de iarnă, însă mulţi români şi-au propus să-şi prelungească vacanţa şi în prima lună din noul an, astfel că a venit momentul să vedem ce temperaturi ar urma să avem în România în ianuarie 2024.

de Redactia Observator

la 31.12.2023, 09:45

Ianuarie 2024 ar urma să vină, în România, cu perioade alternative de frig pătrunzător şi temperaturi plăcute
Ianuarie 2024 ar urma să vină, în România, cu perioade alternative de frig pătrunzător şi temperaturi plăcute - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Ianuarie 2024 vine cu perioade alternative de frig pătrunzător şi temperaturi plăcute.

În decembrie 2023, prima lună din sezonul de iarnă 2023-2024, ne-am bucurat şi ne bucurăm, în mare măsură, de temperaturi peste medie. În paralel, au căzut şi cantităţi importante de zăpadă, dar nu la fel de mari precum în alţi ani şi doar mai ales la munte şi în jumătatea de nord a ţării.

Iar calculele specialiştilor arată că această tendinţă ar urma să se menţină şi în ianuarie 2024, a doua lună din sezonul de iarnă 2023-2024, chiar dacă apar şi episoade de frig pătrunzător, în special în jurul datei de 6 ianuarie 2024, când este aşteptat aşa-numitul Ger al Bobotezei.

Vremea în ianuarie 2024 în Bucureşti şi marile oraşe

Estimările arată că, în ianuarie 2024, românii ar urma să alterneze momentele friguroase cu momentele în care înregistrăm temperaturi peste medii, indiferent că vorbim despre Bucureşti sau despre alt mare oraş.

Pe acelaşi subiect

În principiu, ar urma să avem mai multe zile cu frig în prima jumătate a lunii ianuarie 2024 şi mai multe zile cu temperaturi plăcute după data de 15 ianuarie 2024.

Cum va fi vremea în ianuarie la munte

În general, când vine vorba de zona montană, trebuie ştiut că vorbim, în mare măsură, de temperaturi negative pe toată durata lunii ianuarie. Chiar şi când vine vorba de temperaturi maxime.

De exemplu, în Braşov sau în staţiunile de pe Valea Prahovei ar urma să avem foarte puţine zile în care temperatura maximă să treacă de pragul de 0 grade Celsius, iar asta pare să fie o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Unde va fi zăpadă

Deşi specialiştii au anunţat că au pregătit tunurile cu zăpadă, în zona montană, pentru a oferi cele mai bune condiţii celor care merg la schi ori săniuş, se pare că nu va fi prea mare nevoie de acestea după 1 ianuarie, pentru că zăpada nu va ocoli zona montană.

De asemenea, este de aşteptat să avem ninsori importante şi în zona de nord a ţării, în timp ce în jumătatea de sud a ţării este posibil ca această cantitate de precipitaţii care ar urma să cadă în ianuarie 2024 să fie sub media cu care eram obişnuiţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Vremea în ianuarie 2024. Unde ninge şi care sunt temperaturile în România