Antena Meniu Search
x

O singură livadă a scăpat de furia naturii în Mehedinţi. Clienţii vin de la sute de kilometri pentru merele de Dârvari

În timp ce alte plantaţii erau devastate de ploi, grindină şi furtuni, o livadă din Mehedinţi a fost singură protejată, parcă, de o mână divină.

Vezi și

Vremea capricioasă din acest an a produs pierderi uriaşe proprietarilor de livezi din întreaga ţară, care au pierdut aproape toate fructele! Însă, în timp ce alte plantaţii erau devastate de ploi, grindină şi furtuni, una singură a fost protejată, parcă, de o mână divină.

Fructele gustoase din Mehedinţi sunt la mare căutare, mai ales că un kilogram costă doar 1,50 lei.

Un client a venit tocmai din Târgu Jiu pentru merele din livada de la Dârvari. Gustul şi preţul l-au convins să cumpere. Şi a avut de unde să aleagă.

Administratorii livezii sunt însă mulţumiţi. Spun că norocul a fost de partea lor. Deşi în ţară au fost îngheţuri, ei au avut parte numai trei zile de temperaturi scăzute.

Niculae Bâlcă, administrator livadă:

Dumnezeu a vrut. Că altfel eram şi noi în situaţia celor de la Mărăcineni sau în alte zone ale ţării care am vazut că nu au niciun măr, nici măcar de mâncat.

S-au folosit şi de promovare pentru a îşi face fructele cunoscute, însă secretul succesului vine din altă parte.

Niculae Bâlcă, administrator livadă:

Au inceput să fie solicitări. Lumea ne cunoaşte. Merele sunt de foarte buna calitate, poate şi solul ne ajută.

Solul, dar şi oamenii care lucrează în livadă. Mulţi dintre ei sunt pensionari, însă iubesc munca şi nu le este ruşine să recunoască acest lucru.

La producţia bună a contribuit şi faptul că livada a fost irigată cu apă adusă din puţuri forate la aproape 100 de metri adâncime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » O singură livadă a scăpat de furia naturii în Mehedinţi. Clienţii vin de la sute de kilometri pentru merele de Dârvari