Vremea rea a pus stăpânire pe întreaga ţara! Vântul puternic a făcut ravagii

De Redactia Observator.
Publicat: 22.11.2019, 17:07.
Actualizat: 22.11.2019, 17:10

Frigul a pus stăpânire pe întreaga ţara, iar - în unele zone - temperaturile au ajuns sub pragul îngheţului, pe timp de zi. Deja vântul puternic a făcut ravagii. Bucăţi dintr-o schelă amplasată pe faţada unei clădiri din centrul Capitalei au căzut pe carosabil. Două maşini parcate au fost avariate.

Frigul a pus stăpânire pe întreaga ţara, iar - în unele zone - temperaturile au ajuns sub pragul îngheţului, pe timp de zi. Deja vântul puternic a făcut ravagii. Bucăţi dintr-o schelă amplasată pe faţada unei clădiri din centrul Capitalei au căzut pe carosabil. Două maşini parcate au fost avariate. Noroc că nimeni nu trecea atunci prin zonă, aşa că nicio persoană nu a fost rănită. La Slatina, un panou publicitar a fost şi el rupt de vântul puternic, iar la Constanţa un copac s-a prăbuşit peste o maşină. Din cauza vântului puternic, toate porturile au fost închise.

Vântul care a suflat cu putere mai ales în regiunile sudice a creat probleme. În centrul Capitalei, o bucată dintr-o schelă imensă amplasată pe faţada unui hotel, aflat în şantier, s-a prăbuşit. Două maşini parcate au fost avariate.

Pompierii au făcut eforturi să stabilizeze bucăţile de schelă pe care vântul puternic nu le-a dărâmat încă.

Daniel Vasile, pompier - Este vorba despre aproximativ 30 de metri liniari de schelă. Recomandarea noastră este să se asigure aceeste schele, printr-o fixare cât mai temeinică și există o recomandare și pentru noi, să manifestăm prudentă când trecem pe lângă schele sau alte elemente care știm că la rafală se pot desprinde și ne pot răni

Oamenii, care au drum zilnic prin zonă au rămas şocaţi. "De la înălţimea aia un fier în cap este sfârșitul, s-a terminat", a declarat un martor.

Şi în Slatina vântul puternic a rupt, în această dimineaţă, un panou publicitar. Pompierii au îndepărtat elemente care stăteau să cadă, ca să nu pună în pericol viaţa trecătorilor. Judeţul Olt s-a aflat sub cod galben de vânt pâna la ora 11:00.

La Constanţa, un copac s-a prăbuşit, azi-noapte, peste o maşină în care care se aflau o mamă şi copilul ei de doi ani. Tatăl tocmai parcase şi ieşise din autoturism. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Rafalele de vânt au atins 90 km/h

Totodată din cauza vântului care bate cu foarte mare putere, porturile au fost închise.

În zonele montane, ninge, iar rafalele de vânt au atins şi 90 de kilometri pe oră. În stațiunea montană Rânca, drumarii sunt la datorie și intervin cu utilaje. Ninsoare a fost motiv de bucurie pentru turişti.

În Moldova, mercurul din termometre a coborât sub 0 grade, noaptea trecută, dar temperaturile negative s-au menţinut şi peste zi. Locuitorii din Piatra-Neamţ au avut parte de prima ninsoare din acest an. Deşi s-au trezit mai devreme ca să-şi cureţe maşinile îngheţate de zăpadă, se bucură de venirea iernii.

Metorologii spun că valul de aer rece vine din estul continentului, dinspre sudul Câmpiei Ruse. Vremea se va menţine rece şi în următoarele zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.